Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obieramy pietruszkę i kroimy wzdłuż na cienkie,długie plastry. Z jednej pietruszki powinno się udać 4 - 5 plastrów. Wkładamy do szerokiego naczynia, oprószamy solą, pieprzem i papryką. Wlewamy olej i mieszamy, aby plastry pokryły się marynatą.
Rozgrzewamy grill i układamy plastry na ruszcie. Opiekamy z obu stron na złoty kolor - po około 10 min. z każdej
W tym czasie robimy sos. Najpierw obieramy ogórka, przecinamy wzdłuż i usuwamy część miękką z nasionami. Twardą część drobno siekamy. Do miseczki wyciskamy z butelki sos ziołowy Winiary - tyle ile potrzebujemy i łączymy z posiekanym ogórkiem. Mieszamy i gotowe. Kto chce może doprawić jeszcze solą i pieprz
Gorącą, rumianą pietruszkę podajemy od razu po zdjęciu z rusztu. Sos podajemy oddzielnie w formie dipu.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0