Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z tuńczykiem i pietruszką

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... Serowy Garnek
150 g
Śmietana 30%
400 g
Makaron
1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
1 
Cebula
1 
Czosnek
2 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
4 plastrów
Cytryna
5 g
Ser parmezan

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.68 g
Tłuszcze
21.22 g
Węglowodany
79.38 g
Wartość energetyczna
584.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Tuńczyka odsączyć i przełożyć na patelnię. Delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać natkę pietruszki.
Krok 2
20 min
Pomysł Winiary wymieszać z 500ml wody i śmietaną 30%. Zagotować i wrzucić makaron. Ugotować go al dente, makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z tuńczykiem.
Krok 3
5 min
Podawać skropione sokiem z cytryny i posypane parmezanem.
Makaron z tuńczykiem i pietruszką

Krok 1 z 3

Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Tuńczyka odsączyć i przełożyć na patelnię. Delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać natkę pietruszki.

Makaron z tuńczykiem i pietruszką

Krok 2 z 3

Pomysł Winiary wymieszać z 500ml wody i śmietaną 30%. Zagotować i wrzucić makaron. Ugotować go al dente, makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z tuńczykiem.

Makaron z tuńczykiem i pietruszką

Krok 3 z 3

Podawać skropione sokiem z cytryny i posypane parmezanem.

Lubię to danie i mogę je zajadać przez cały tydzień. Wspaniały smak, który otrzymuje się z kilku składników w krótkim czasie. Makaron z tuńczykiem i pietruszką podawany jest z WINIARY POMYSŁ NA... serowy garnek. Danie dobrze jest skropić sokiem z cytryny i posypać parmezanem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika