Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym. Delikatny sos śmietankowy z nutą maślaną i szczypiorkiem. Mięso podane z placuszkami z pieczonej dyni i jajek.
Polędwiczki kroimy na plasterki. Doprawiamy sol ą i pieprzem i obsmażamy z obu stron.
Cebulkę szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone grzyby, kostkę bulionową Winiary i podduszamy do zarumienienia. Dodajemy śmietankę, szczypiorek i polędwiczki. Chwilę gotujemy.
Ugotowane jajka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy puree z dyni, surowe jajko, pół łyżeczki Ziarenek Smaku Winiary, pokrojony drobno szczypiorek i bułkę tartą. Formujemy okrągłe placuszki i smażymy na oleju. Smacznego!
Beata