Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Polędwiczki wieprzowe
2 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
26.75 g
Węglowodany
3.71 g
Tłuszcze
3.92 g
Wartość energetyczna
162.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2
15 min
Smażę kilka minut na mocnym ogniu. Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą, dodaje kostkę i duszę do miękkości.
Krok 3
5 min
Na oddzielnej patelni smażę cebulę, podsmażoną dodaję do mięsa.
Krok 4
5 min
Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.
Krok 5
1 min
Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Krok 1 z 5

Polędwiczki kroję na małe kawałki, solę, pieprzę, posypuję przyprawą do wieprzowiny.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Krok 2 z 5

Smażę kilka minut na mocnym ogniu. Gdy zrumienią się ładnie, podlewam wodą, dodaje kostkę i duszę do miękkości.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Krok 3 z 5

Na oddzielnej patelni smażę cebulę, podsmażoną dodaję do mięsa.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Krok 4 z 5

Gdy polędwiczki już są miękkie, dodaję łyżeczkę śmietany z łyżeczką mąki i przyrządzam sos.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Krok 5 z 5

Podaję z kaszą i kapustką zasmażaną.

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym to zachwycająca propozycja dla wielbicieli mięsnych potraw. Zobacz, jak przygotować mięso, by rozpływało się w ustach i przy tym zachowało swój zachwycający aromat. Dla podkreślenia smaku polędwiczek zostały one przyrządzone na bazie Bulionu cielęcego WINIARRY. Od takiej gamy smaków zdecydowanie trudno się oderwać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika