Polędwiczki wieprzowe z pomidorami i kaparami
72min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
40.13 g
Węglowodany
7.82 g
Tłuszcze
7.62 g
Wartość energetyczna
265.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
72 min
Krok 1
5 min
Polędwiczki wieprzowe umyj i oklep do sucha papierowym ręcznikiem.
Krok 2
10 min
Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Szalotkę obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
2 min
Rozmaryn umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 4
3 min
Z górnej części opakowania POMYSŁ NA... wyjmij woreczek i rozłóż. Pomidory, szalotkę, rozmaryn, polędwiczki wieprzowe i kapary dodaj do worka.
Krok 5
5 min
Dodaj mieszankę przypraw z dolnej części opakowania POMYSŁ NA.. i zamknij zapinką zostawiając około 4 cm wolnego woreczka. Lekko potrząsając woreczkiem rozprowadzić przyprawy. Włóż do zimnej formy w ten sposób, aby zamknięcie było z boku, a polędwiczka leżała na warzywach.
Krok 6
45 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C (termoobieg 170°C). Piecz w nagrzanym piekarniku na dolnej półce przez około 45 minut.
Krok 7
1 min
Po zakończeniu pieczenia ostrożnie otwórz worek za pomocą nożyczek i rękawic kuchennych, wypuszczając gorącą parę.
Krok 8
1 min
Podawaj z ziemniakami i brokułem.
Pieczone polędwiczki wieprzowe z pomidorami i kaparami są wyjątkowo delikatne i aromatyczne. Smak mięsa dopełnia kompozycja świeżych pomidorów, szalotki, kaparów i rozmarynu, doprawiona przyprawami z zestawu WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z papryką i ziołami. Wszystko razem pieczemy wygodnie w załączonym woreczku i podajemy z młodymi ziemniakami z wody lub ziemniaczanym puree. Do tego porcja słodkiej, chrupiącej sałaty lodowej.
Komentarze 0