Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Polędwiczkę pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze kilka minut.
W 1,5 szklanki wody wymieszaj sos pieczeniowy WINIARY i zalej nią zawartość patelni. Dorzuć kostkę bulionową i duś około 20 min (do miękkości mięsa).
Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pieprz i paprykę (jeśli danie ma być pikantne można użyć chili zamiast papryki słodkiej).
Tak przygotowaną śmietanę "zahartuj" odrobiną wywaru z mięsa, następnie wlej, wymieszaj, by powstał jednolity sos. Pogotuj jeszcze 2-3 min.