Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Polędwica wieprzowa
3 łyżek
Olej
2 
Cebula
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
5 łyżek
Śmietana 18%
3 łyżeczek
Musztarda
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.09 g
Wartość energetyczna
403.02 kcal
Białko
39.73 g
Tłuszcze
24.01 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Polędwiczkę pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze kilka minut.
Krok 2
20 min
W 1,5 szklanki wody wymieszaj sos pieczeniowy WINIARY i zalej nią zawartość patelni. Dorzuć kostkę bulionową i duś około 20 min (do miękkości mięsa).
Krok 3
5 min
Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pieprz i paprykę (jeśli danie ma być pikantne można użyć chili zamiast papryki słodkiej).
Krok 4
5 min
Tak przygotowaną śmietanę "zahartuj" odrobiną wywaru z mięsa, następnie wlej, wymieszaj, by powstał jednolity sos. Pogotuj jeszcze 2-3 min.
Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Krok 1 z 4

Polędwiczkę pokrój w cienkie paseczki, podsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulę, smaż jeszcze kilka minut.

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Krok 2 z 4

W 1,5 szklanki wody wymieszaj sos pieczeniowy WINIARY i zalej nią zawartość patelni. Dorzuć kostkę bulionową i duś około 20 min (do miękkości mięsa).

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Krok 3 z 4

Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pieprz i paprykę (jeśli danie ma być pikantne można użyć chili zamiast papryki słodkiej).

Polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

Krok 4 z 4

Tak przygotowaną śmietanę "zahartuj" odrobiną wywaru z mięsa, następnie wlej, wymieszaj, by powstał jednolity sos. Pogotuj jeszcze 2-3 min.

Delikatne wieprzowe mięso wystarczy podsmażyć z cebulą, poddusić w Bulionie warzywnym WINIARY, a potem dodać gęstą śmietanę, musztardę i Sos WINIARY, by w niecałą godzinę przygotować wyśmienite polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym. Danie podajemy z ryżem oraz sałatką z kolorowej papryki i pomidorów.
Przepis autorstwa milusiaq.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika