Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz marchew i seler, pokrój w cienki zapałki. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki.
Pieczarki umyj i pokrój w cząstki.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebule po czym dodaj marchew i seler. Smaż do momentu kiedy warzywa będą lekko twarde.
W połowie smażenia dodaj przesmażone pieczarki.
Usmażoną mieszankę warzyw z pieczarkami dopraw do smaku sola i pieprzem, a na koniec dodaj pokrojona natkę pietruszki.
Obierz ziemniaki i ugotuj je w lekko osolonej wodzie na półtwardo.
Po odcedzeniu pokrój w grube plastry, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem ziemniaki posól i posyp pieprzem.
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty często mieszając.
Odstaw z ognia, dodaj 50 ml śmietanki i dokładnie wymieszaj.
Polędwiczki wieprzowe posól, posyp pieprzem, a następnie usmaż na rozgrzanym smalcu ze wszystkich stron na lekko złoty kolor.
Centralnie na płaskim dużym talerzu ułóż plastry ziemniaków w formie rozetki.
Na ziemniaki nałóż warzywa z pieczarkami, a na to polędwiczki pokrojone w grube plastry. Całość polej sosem serowym i udekoruj gałązką natki pietruszki.