Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie z cebulą i majerankiem

0
256 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 
Śledź
1 szklanka
Mleko
3 
Cebula
100 ml
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Majeranek
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
697.11 kcal
Węglowodany
8.56 g
Tłuszcze
49.71 g
Białko
52.24 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

256 min
Krok 1
60 min
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.
Krok 2
180 min
Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 3
5 min
Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
Krok 5
5 min
Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
Krok 6
1 min
Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 1 z 6

Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 2 z 6

Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 3 z 6

Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 4 z 6

Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 5 z 6

Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 6 z 6

Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.

Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI będą pyszną odmianą na obiad z dodatkiem ziemniaczków lub chrupiącej bułeczki. Śledzi nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki. Pięknie wyglądające, proste w wykonaniu śledzie z cebulą i majerankiem posmakują każdemu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika