Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Śledzie z cebulą i majerankiem

(0)
4 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
6 
Śledź
1  szklanka
Mleko
3 
Cebula
100  ml
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Majeranek
trochę
Sok z cytryny
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
52.24 g
Węglowodany
8.56 g
Tłuszcze
49.71 g
Wartość energetyczna
697.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI będą pyszną odmianą na obiad z dodatkiem ziemniaczków lub chrupiącej bułeczki. Śledzi nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki. Pięknie wyglądające, proste w wykonaniu śledzie z cebulą i majerankiem posmakują każdemu.

Przygotowanie

256 min
  • Krok 1

    60 min
    Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.
  • Krok 2

    180 min
    Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
  • Krok 3

    5 min
    Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 4

    5 min
    Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
  • Krok 6

    1 min
    Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 1 z 6

Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 2 z 6

Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 3 z 6

Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 4 z 6

Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 5 z 6

Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.

Śledzie z cebulą i majerankiem

Krok 6 z 6

Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka śledziowa z fasolą

    4 godz 22 min Łatwy
  • Śledzie z suszonymi grzybami

    1 godz 45 min Średni
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem

    1 godz 26 min Łatwy
  • Śledzie z pomarańczami

    6 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu