Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI będą pyszną odmianą na obiad z dodatkiem ziemniaczków lub chrupiącej bułeczki. Śledzi nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki. Pięknie wyglądające, proste w wykonaniu śledzie z cebulą i majerankiem posmakują każdemu.
Przygotowanie
256 min
Krok 1
60 min
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.
Krok 2
180 min
Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 3
5 min
Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
Krok 5
5 min
Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
Krok 6
1 min
Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
Krok 1
z
6
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.
Krok 2
z
6
Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 3
z
6
Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
z
6
Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
Krok 5
z
6
Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
Krok 6
z
6
Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0