Śledzie z cebulą i majerankiem
256min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
52.24 g
Węglowodany
8.56 g
Tłuszcze
49.71 g
Wartość energetyczna
697.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
256 min
Krok 1
60 min
Filety wymocz w wodzie przez ok. 60 minut.
Krok 2
180 min
Następnie odsącz, zalej mlekiem i odstaw na ok. 2-3 godz.
Krok 3
5 min
Wyjmij z mleka, przepłucz, pokrój w paseczki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 4
5 min
Cebule obierz i zeszklij na 2 łyżkach oleju, ostudź.
Krok 5
5 min
Dodaj majeranek i pozostały olej, dopraw Przyprawą MAGGI i pieprzem.
Krok 6
1 min
Śledzie ułóż na półmisku i przykryj cebulą.
Aromatyczne śledzie z cebulą i majerankiem oraz akcentem MAGGI będą pyszną odmianą na obiad z dodatkiem ziemniaczków lub chrupiącej bułeczki. Śledzi nie trzeba chłodzić przed podaniem :) A podawać można udekorowane zieloną pietruszką oraz plastrami pomidora z połówką czarnej oliwki. Pięknie wyglądające, proste w wykonaniu śledzie z cebulą i majerankiem posmakują każdemu.
Komentarze 0