Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

(0)
46min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  pęczek
Szparagi drobne
4 
Jajka
4  plastrów
Chleb wiejski
trochę
Masło
trochę
Pieprz czerwony
trochę
Szczypiorek
trochę
Masło klarowane
6  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
150  g
Płatki migdałowe
1  pęczek
Kolendra
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
21.46 g
Węglowodany
29.47 g
Tłuszcze
52.2 g
Wartość energetyczna
647.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

to ciekawa propozycja wiosennej, sycącej przekąski lub fit śniadania. Wypróbuj nasz pyszny przepis z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    12 min
    Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
  • Krok 3

    10 min
    Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.
  • Krok 5

    3 min
    Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
  • Krok 6

    3 min
    Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.
  • Krok 7

    3 min
    Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 1 z 7

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 2 z 7

Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 3 z 7

Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 4 z 7

Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 5 z 7

Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 6 z 7

Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 7 z 7

Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Gotowanie w garnku
  • Grill
  • Inne
  • Jajka
  • Jesień
  • Mniejsze danie
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Szparag
  • Wegetariańskie
  • Z piekarnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z krewetkami i szparagami

    Makaron z krewetkami i szparagami

    2 godz 10 min Łatwy
  • Szparagi z sosem holenderskim

    Szparagi z sosem holenderskim

    44 min Łatwy
  • Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    Zupa szparagowa z karmelizowaną gruszką i kozim serem

    32 min Średni
  • Kanapka z omletem i sosem BBQ

    Kanapka z omletem i sosem BBQ

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu