Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

0
46min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  pęczek
Szparagi drobne
4 
Jajka
4  plastrów
Chleb wiejski
trochę
Masło
trochę
Pieprz czerwony
trochę
Szczypiorek
trochę
Masło klarowane
150  g
Płatki migdałowe
1  pęczek
Kolendra

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.46 g
Węglowodany
29.47 g
Tłuszcze
52.2 g
Wartość energetyczna
647.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
12 min
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.
Krok 2
5 min
Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
10 min
Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.
Krok 4
10 min
Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.
Krok 5
3 min
Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
Krok 6
3 min
Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.
Krok 7
3 min
Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 1 z 7

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i przełóż do wysokiego naczynia.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 2 z 7

Dodaj kolendrę, Majonez Dekoracyjny WINIARY i za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 3 z 7

Szparagi gotuj krótko, tak aby były chrupiące i nie straciły koloru – grubsze możesz przeciąć na połówki.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 4 z 7

Na patelni rozgrzej masło i usmaż jajka sadzone.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 5 z 7

Każdą kromkę chleba posmaruj przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 6 z 7

Na kromkach chleba układaj szparagi, a na wierzchu – jajka sadzone.

Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

Krok 7 z 7

Posyp czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Szparagi to wyjątkowo uniwersalny składnik wielu pysznych dań i przekąsek. Teraz, gdy sezon w pełni, a szparagi smakują najlepiej, warto delektować się nimi na wszelkie możliwe sposoby. Wypróbuj nasze przepisy i przekonaj się, jak doskonale szparagi łączą się z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika