Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykwintna przekąska z grilla - szparagi w bekonie. Szparagi ugotowane w Rosole drobiowym WINIARY zawijamy w plastry bekonu razem z kawałkami sera Brie i grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką oraz lodową sałatą.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
8 min
Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Krok 1
z
4
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
z
4
Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
z
4
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
z
4
Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0