Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szparagi w boczku z grilla

(0)
26min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400  g
Szparagi
8  plastrów
Boczek chudy
1  opakowanie
Ser brie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
12.96 g
Węglowodany
8.93 g
Tłuszcze
71.08 g
Wartość energetyczna
714.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
3 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
8 min
Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Szparagi w boczku z grilla

Krok 1 z 4

Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 2 z 4

Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 3 z 4

Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 4 z 4

Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Wykwintna przekąska z grilla - szparagi w bekonie. Szparagi ugotowane w Rosole drobiowym WINIARY zawijamy w plastry bekonu razem z kawałkami sera Brie i grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką oraz lodową sałatą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha