Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Szparagi w boczku z grilla

(0)
26min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Rosół drobiowy
1  słoik
Sos czosnkowy WINIARY
400  g
Szparagi
8  plastrów
Boczek chudy
1  opakowanie
Ser brie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.96 g
Węglowodany
8.93 g
Tłuszcze
71.08 g
Wartość energetyczna
714.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykwintna przekąska z grilla - szparagi w bekonie. Szparagi ugotowane w Rosole drobiowym WINIARY zawijamy w plastry bekonu razem z kawałkami sera Brie i grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką oraz lodową sałatą.

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    3 min
    Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
  • Krok 2

    8 min
    Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
  • Krok 4

    10 min
    Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Szparagi w boczku z grilla

Krok 1 z 4

Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 2 z 4

Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 3 z 4

Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.

Szparagi w boczku z grilla

Krok 4 z 4

Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Grill
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pizza ze szparagami

    58 min Łatwy
  • Szparagi panierowane

    43 min Łatwy
  • Krem ze szparagów z parmezanem

    45 min Łatwy
  • Makaron z krewetkami i szparagami

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu