Szparagi w boczku z grilla
26min
Łatwy
1 kostka
1 słoik
400 g
Szparagi
8 plastrów
Boczek chudy
1 opakowanie
Ser brie
.
Wartości odżywcze
Białko
12.96 g
Węglowodany
8.93 g
Tłuszcze
71.08 g
Wartość energetyczna
714.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Rosół rozpuść w 500 ml wrzątku.
Krok 2
8 min
Szparagi oczyść i gotuj w rosole 8 minut, odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Ser pokrój na 8 słupków. W plastry bekonu zawijaj po 2 szparagi i słupek sera.
Krok 4
10 min
Piecz na rozgrzanym grillu na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.
Wykwintna przekąska z grilla - szparagi w bekonie. Szparagi ugotowane w Rosole drobiowym WINIARY zawijamy w plastry bekonu razem z kawałkami sera Brie i grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem czosnkowym WINIARY i świeżą bagietką oraz lodową sałatą.
Komentarze 0