Glazurowane szparagi z bułką tartą
24min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.46 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcze
6.46 g
Wartość energetyczna
130.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
24 min
Krok 1
3 min
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.
Krok 2
10 min
Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
Krok 3
5 min
Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.
Krok 4
5 min
Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
Krok 5
1 min
Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.
Szparagi w glazurze z bułką tartą to świetny dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs. Wspaniale będą współgrać zwłaszcza z mięsem czerwonym, z którym świetnie się przełamią. Dodatek czosnku wzmocni smak i aromat szparagów, dzięki czemu zyskamy kompozycję idealną. Smacznego!
Komentarze 0