Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Glazurowane szparagi z bułką tartą

Glazurowane szparagi z bułką tartą

(0)
24min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Szparagi
1  łyżeczka
Cukier
50  ml
Woda
1  łyżka
Masło
2  ząbków
Czosnek
trochę
Sól
2  łyżek
Bułka tarta
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.46 g
Węglowodany
15.8 g
Tłuszcze
6.46 g
Wartość energetyczna
130.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szparagi w glazurze z bułką tartą to świetny dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs. Wspaniale będą współgrać zwłaszcza z mięsem czerwonym, z którym świetnie się przełamią. Dodatek czosnku wzmocni smak i aromat szparagów, dzięki czemu zyskamy kompozycję idealną. Smacznego!

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    3 min
    Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.
  • Krok 2

    10 min
    Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
  • Krok 3

    5 min
    Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.
  • Krok 4

    5 min
    Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
  • Krok 5

    1 min
    Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.
Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 1 z 5

Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 2 z 5

Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 3 z 5

Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 4 z 5

Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 5 z 5

Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makaron z krewetkami i szparagami

    Makaron z krewetkami i szparagami

    2 godz 10 min Łatwy
  • Krem ze szparagów z parmezanem

    Krem ze szparagów z parmezanem

    45 min Łatwy
  • Zupa krem ze szparagami, kurczakiem i oliwkami

    Zupa krem ze szparagami, kurczakiem i oliwkami

    19 min Średni
  • Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

    Łosoś marynowany z sałatką z ogórka i szparagów

    19 min

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu