Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi w glazurze z bułką tartą to świetny dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs. Wspaniale będą współgrać zwłaszcza z mięsem czerwonym, z którym świetnie się przełamią. Dodatek czosnku wzmocni smak i aromat szparagów, dzięki czemu zyskamy kompozycję idealną. Smacznego!
Przygotowanie
24 min
Krok 1
3 min
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.
Krok 2
10 min
Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
Krok 3
5 min
Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.
Krok 4
5 min
Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.
Krok 2
z
5
Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
Krok 3
z
5
Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.
Krok 4
z
5
Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0