Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

0
24 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Szparagi
1 łyżeczka
Cukier
50 ml
Woda
1 łyżka
Masło
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
2 łyżek
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
130.98 kcal
Węglowodany
15.8 g
Białko
4.46 g
Tłuszcze
6.46 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
3 min
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.
Krok 2
10 min
Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.
Krok 3
5 min
Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.
Krok 4
5 min
Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.
Krok 5
1 min
Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.
Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 1 z 5

Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 2 z 5

Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 3 z 5

Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 4 z 5

Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki.

Glazurowane szparagi z bułką tartą

Krok 5 z 5

Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.

Szparagi w glazurze z bułką tartą to świetny dodatek do ziemniaków i różnego rodzaju mięs. Wspaniale będą współgrać zwłaszcza z mięsem czerwonym, z którym świetnie się przełamią. Dodatek czosnku wzmocni smak i aromat szparagów, dzięki czemu zyskamy kompozycję idealną. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika