Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schabowe glazurowane

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Schab bez kości
1 łyżeczka
Imbir
0.5 
Sok z cytryny
3 płaskich łyżek
Miód
3 łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
1 trochę
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
57.07 g
Wartość energetyczna
451.23 kcal
Węglowodany
12.62 g
Tłuszcze
16.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
13 min
Rosół rozpuść w 3 łyżkach wrzącej wody i dodaj do niego imbir, sok z cytryny, miód, ketchup i zagotuj.
Krok 2
1 min
Dopraw chilli.
Krok 3
60 min
Mięso zalej gorącą marynatą i pozostaw na 1 godzinę.
Krok 4
10 min
Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony.
Krok 5
1 min
Podawaj z Sosem czosnkowym.
Schabowe glazurowane

Krok 1 z 5

Rosół rozpuść w 3 łyżkach wrzącej wody i dodaj do niego imbir, sok z cytryny, miód, ketchup i zagotuj.

Schabowe glazurowane

Krok 2 z 5

Dopraw chilli.

Schabowe glazurowane

Krok 3 z 5

Mięso zalej gorącą marynatą i pozostaw na 1 godzinę.

Schabowe glazurowane

Krok 4 z 5

Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie po 5 minut z każdej strony.

Schabowe glazurowane

Krok 5 z 5

Podawaj z Sosem czosnkowym.

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety w panierce, propozycja schabowych glazurowanych na pewno przypadnie Ci do gustu. Dzięki marynacie skomponowanej z Rosołu drobiowego WINIARY, imbiru, soku z cytryny, miodu i ketchupu, schabowe są pełne niesamowitego smaku i soczystości. Pieczemy je na rozgrzanym ruszcie i podajemy z Sosem Czosnkowym WINIARY, doprawiając odrobiną chili, by nadać potrawie nutki ostrości. Glazurowane schabowe sprawdzą się również w tradycyjnym akompaniamencie ziemniaczków i surówki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika