Szparagi z mięsem mielonym
70min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
22.18 g
Węglowodany
6.14 g
Tłuszcze
25.26 g
Wartość energetyczna
338.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
15 min
Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
Krok 2
8 min
Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać.
Krok 3
2 min
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
Krok 4
5 min
Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera.
Krok 5
40 min
Zapiekać 40 minut.
Szparagi to jedne z „królewskich” warzyw. Świetnie smakują, a do tego mają wiele wspaniałych właściwości odżywczych. Otulina z mięsa mielonego i żółtego sera jeszcze doda im walorów smakowych, których długo nie zapomnicie. Ten przepis to wspaniała przegryzka i danie, które zachwyci gości w trakcie przyjęcia. Smacznego!
Komentarze 0