Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szparagi z mięsem mielonym

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 pęczek
Białe szparagi
40 dag
Mięso mielone wieprzowe
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 
Cebula
1 
Jajko
1 łyżeczka
Masło
1 trochę
Ser gouda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.18 g
Węglowodany
6.14 g
Tłuszcze
25.26 g
Wartość energetyczna
338.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
3 min
Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki.
Krok 2
15 min
Szparagi ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
Krok 3
5 min
Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać.
Krok 4
2 min
Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
Krok 5
3 min
Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera.
Krok 6
40 min
Zapiekać 40 minut.
Szparagi z mięsem mielonym

Krok 1 z 6

Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki.

Szparagi z mięsem mielonym

Krok 2 z 6

Szparagi ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.

Szparagi z mięsem mielonym

Krok 3 z 6

Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać.

Szparagi z mięsem mielonym

Krok 4 z 6

Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.

Szparagi z mięsem mielonym

Krok 5 z 6

Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera.

Szparagi z mięsem mielonym

Krok 6 z 6

Zapiekać 40 minut.

Szparagi to jedne z „królewskich” warzyw. Świetnie smakują, a do tego mają wiele wspaniałych właściwości odżywczych. Otulina z mięsa mielonego i żółtego sera jeszcze doda im walorów smakowych, których długo nie zapomnicie. Ten przepis to wspaniała przegryzka i danie, które zachwyci gości w trakcie przyjęcia. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika