Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Dodaj do CookBook

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

(0)
57 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
6 
Szparagi
275  g
Ciasto Francuskie
6  plastrów
Ser żółty
3 
Parówki drobiowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.6 g
Wartość energetyczna
357 kcal
Tłuszcze
24.9 g
Białko
10.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Danie na weekend: szparagi zapiekane w cieście francuskim. Można zrobić większą ilość na sobotnią imprezę i podać z Ketchupem WINIARY. A to, co zostanie - włożyć do lodówki i odgrzać następnego dnia w opiekaczu na gorący lunch do dużego kubka Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY :) Jeśli zależy nam na czasie - do przyrządzenia potrawy można użyć szparagów z puszki lub ze słoika.

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    20 min
    Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.
  • Krok 2

    10 min
    Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.
  • Krok 3

    20 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.
  • Krok 4

    7 min
    Podawaj gorące z Katchupem WINIARY lub filiżanką Barszczu czerwonego.
Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 1 z 4

Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 2 z 4

Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 3 z 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 4 z 4

Podawaj gorące z Katchupem WINIARY lub filiżanką Barszczu czerwonego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia francuska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    Szparagi z jajkami sadzonymi na grzankach

    46 min Średni
  • Szparagi pieczone w cieście francuskim

    Szparagi pieczone w cieście francuskim

    1 godz 3 min Średni
  • Szparagi w boczku z grilla

    Szparagi w boczku z grilla

    26 min Łatwy
  • Glazurowane szparagi z bułką tartą

    Glazurowane szparagi z bułką tartą

    24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu