Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

0
57 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
6 
Szparagi
275 g
Ciasto Francuskie
6 plastrów
Ser żółty
3 
Parówki drobiowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
358.76 kcal
Białko
10.57 g
Węglowodany
23.01 g
Tłuszcze
24.94 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

57 min
Krok 1
20 min
Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.
Krok 2
10 min
Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.
Krok 3
20 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.
Krok 4
7 min
Podawaj gorące z Sosem włoskim lub filiżanką Barszczu czerwonego.
Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 1 z 4

Szparagi oczyść dokładnie, przekrój na połowę i gotuj w wodzie z przyprawą ZIARENKA SMAKU 10 minut, odsącz, ostudź.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 2 z 4

Ciasto rozłóż, przekrój na 6 części i na każdej połóż po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki, a następnie owiń ciastem.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 3 z 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 15-20 minut na rumiano.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Krok 4 z 4

Podawaj gorące z Sosem włoskim lub filiżanką Barszczu czerwonego.

Danie na weekend: szparagi zapiekane w cieście francuskim. Można zrobić większą ilość na sobotnią imprezę i podać z Sosem włoskim. A to, co zostanie - włożyć do lodówki i odgrzać następnego dnia w opiekaczu na gorący lunch do dużego kubka Barszczu czerwonego Nasza Specjalność WINIARY :) Jeśli zależy nam na czasie - do przyrządzenia potrawy można użyć szparagów z puszki lub ze słoika.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika