Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
1 kostkę bulionu Winiary rozpuść w 1/2 litra wrzącej wody.
Zmiażdż trawę cytrynową i wrzuć do wrzącego bulionu. Dodaj do wywaru całe ząbki czosnku i posiekany imbir. Gotuj we wrzącym bulionie, aby uwolnić smak i aromat, przez około 15 minut.
W międzyczasie osobno przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Teraz dodaj pokrojone warzywa i kawałki kurczaka do aromatyzowanego bulionu i krótko gotuj, aby warzywa pozostały chrupiące.
Dopraw zupę sosem rybnym, sokiem z limonki, mlekiem kokosowym i krótko gotuj. Dodaj też do bulionu cukier trzcinowy.
Skosztuj zupy i w razie potrzeby dodaj sól. Przed podaniem usuń z zupy trawę cytrynową i ząbki czosnku.
Ugotowany makaron ryżowy podziel między miski i zalej gotową zupą. Każdą porcję bulionu posyp posiekaną papryczką chili.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0