Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czosnek i imbir obrać, a następnie drobno posiekać.
Z papryczki chilli usunąć pesteczki, posiekać.
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półksiężyce.
Grzyby mung namoczyć w wodzie i pokroić w paseczki.
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej sezamowy. Dodać posiekane czosnek, imbir, papryczkę chilli, marchewkę oraz pietruszkę.
Całość doprawić kurkumą i słodką papryką, dodać pastę curry, delikatnie podsmażyć.
Do podsmażonych warzyw dodać różyczki brokuła. Całość zalać bulionem. Gotować przez ok. 5 minut na wolnym ogniu. Następnie do zupy dodać puszkę pomidorów, grzyby mung oraz mleko kokosowe. Gotować przez kolejne 10-15 min.
Na zakończenie zupę doprawić solą oraz sokiem z limonki.
Makaron ugotować. Kolendrę/pietruszkę posiekać.
Wegetariańska zupa tajska doskonale smakowała będzie podana z makaronem ryżowym, posypana sezamem i świeżą kolendrą/ew. natką pietruszki.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0