
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł








Miętowa zupa krem z cukinii z serem ricotta

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Zupa szparagowa z awokado i miętą
Chłodnik arbuzowy z serem feta i miętą
Chłodnik litewski z miętą
Zupa z młodej cukinii ze świeżą miętą i słonecznikiem
Chłodnik ogórkowy z melonem, mozzarellą i świeżą miętą
Chłodnik z rabarbaru i truskawek z lodami śmietankowymi i miętą
Zupa miętowa na zimno z ogórkiem i limonką
Chłodnik miętowy z awokado, ogórkiem i pistacjami
Krem z bobu
Zobacz też
Zobacz Bazyliowa zupa krem z cukinii z twarogiem
Zobacz Zupa krem z cukinii z serkiem topionym, grzankami i parmezanem
Zobacz Zupa krem z cukinii i marchewki z dodatkiem marchewki karmelizowanej
Zobacz Zupa krem z cukinii z fetą
Przygotowanie
Krok 1
8 minKrok 2
10 minKrok 3
10 minKrok 4
4 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
Ziemniaki myjemy, obieramy, cukinię myjemy. Kroimy warzywa w kostkę.

Krok 2 z 5
Podduszamy na oleju cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy się zaszkli, dodajemy pokrojone w plasterki ząbki czosnku, a po chwili ziemniaki i cukinię. Dusimy 5 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 3 z 5
Podlewamy podduszone warzywa wywarem, gotujemy nieco ponad 10 minut, do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania doprawiamy zupę solą.

Krok 4 z 5
Dodajemy do zupy miętę (można dodawać stopniowo, aż do uzyskania odpowiadającego nam smaku), miksujemy na gładki krem, dodajemy ser ricotta, ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.

Krok 5 z 5
Zupę na talerzach oprószamy pieprzem, dekorujemy świeżą miętą. Możemy dodać do każdej miseczki łyżeczkę sera riccota lub grzanki.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0