Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wegetariańska zupa a la ramen

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Jajko
1 
Brokuł
1 
Kapusta pekińska
1 paczka
Makaron ryżowy
150 g
Kiełki fasoli mung
1 pęczek
Dymka
1 pęczek
Kolendra
1 trochę
Sos sojowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.64 g
Węglowodany
95.9 g
Tłuszcze
5.18 g
Wartość energetyczna
493.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
3 min
Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).
Krok 2
3 min
W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
Krok 3
10 min
Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
Krok 4
10 min
Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
Krok 5
5 min
Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.
Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 2 z 5

W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 3 z 5

Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 4 z 5

Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 5 z 5

Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.

Wegetariańska zupa a la ramen to wspaniała propozycja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale nie rezygnują z pysznych japońskich smaków. Przygotowanie wegetariańskiego ramenu jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że zagotujesz wodę, do której wrzucisz Bulion warzywny WINIARY. W bulionie warzywnym ugotujesz warzywa, które nabiorą pysznego aromatu. W misce na ramen ułóż ugotowany wcześniej makaron i połówkę jajka ugotowanego na półtwardo. Całość posyp kiełkami fasoli mung i grubo siekanymi liśćmi kolendry. Gotowe!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika