Wegetariańska zupa a la ramen
31min
Łatwy
2
Jajko
2 kostek
1
Brokuł
1
Kapusta pekińska
1 opakowanie
Makaron ryżowy
150 g
Kiełki fasoli mung
1 pęczek
Dymka
1 pęczek
Kolendra
1 trochę
Sos sojowy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.64 g
Węglowodany
95.9 g
Tłuszcze
5.18 g
Wartość energetyczna
493.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
3 min
Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).
Krok 2
3 min
W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
Krok 3
10 min
Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
Krok 4
10 min
Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
Krok 5
5 min
Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.
Wegetariańska zupa a la ramen to wspaniała propozycja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale nie rezygnują z pysznych japońskich smaków. Przygotowanie wegetariańskiego ramenu jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że zagotujesz wodę, do której wrzucisz Bulion warzywny WINIARY. W bulionie warzywnym ugotujesz warzywa, które nabiorą pysznego aromatu. W misce na ramen ułóż ugotowany wcześniej makaron i połówkę jajka ugotowanego na półtwardo. Całość posyp kiełkami fasoli mung i grubo siekanymi liśćmi kolendry. Gotowe!
Komentarze 0