Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Wegetariańska zupa a la ramen

Wegetariańska zupa a la ramen

(0)
31min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
2  kostek
WINIARY Bulion warzywny
1 
Brokuł
1 
Kapusta pekińska
1  opakowanie
Makaron ryżowy
150  g
Kiełki fasoli mung
1  pęczek
Dymka
1  pęczek
Kolendra
trochę
Sos sojowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.64 g
Węglowodany
95.9 g
Tłuszcze
5.18 g
Wartość energetyczna
493.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wegetariańska zupa a la ramen to wspaniała propozycja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale nie rezygnują z pysznych japońskich smaków. Przygotowanie wegetariańskiego ramenu jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że zagotujesz wodę, do której wrzucisz Bulion warzywny WINIARY. W bulionie warzywnym ugotujesz warzywa, które nabiorą pysznego aromatu. W misce na ramen ułóż ugotowany wcześniej makaron i połówkę jajka ugotowanego na półtwardo. Całość posyp kiełkami fasoli mung i grubo siekanymi liśćmi kolendry. Gotowe!

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    3 min
    Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).
  • Krok 2

    3 min
    W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
  • Krok 4

    10 min
    Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
  • Krok 5

    5 min
    Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.
Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minuty).

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 2 z 5

W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 3 z 5

Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 4 z 5

Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.

Wegetariańska zupa a la ramen

Krok 5 z 5

Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Jajka
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia japońska
  • Makaron
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa miso

    Zupa miso

    1 godz 55 min Średni
  • Kapuśniak

    Kapuśniak

    1 godz 42 min Łatwy
  • Pikantna lasagne

    Pikantna lasagne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Makaron z brokułami i grzybami -  danie jednogarnkowe

    Makaron z brokułami i grzybami - danie jednogarnkowe

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu