Zupa wegetariańska z zielonych warzyw
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
3 minKrok 3
2 minKrok 4
2 minKrok 5
3 minKrok 6
1 minKrok 7
3 minKrok 8
1 minKrok 9
20 minKrok 10
1 minKrok 11
7 minKrok 12
1 minZupa wegetariańska z zielonych warzyw to danie, które doskonale sprawdzi się zarówno przed, jak i po świętach. Lekkostrawna i niskokaloryczna pozwoli zrobić miejsce na wielkanocne przysmaki, po świętach z kolei da odpocząć żołądkowi.
Na nowalijki trzeba co prawda jeszcze chwilę poczekać, jednak w warzywniakach nie brakuje już jarzyn w wiosennych, zielonych odcieniach. Do koszyka, a potem garnka, trafiły: brokuł, por, seler naciowy, kapusta włoska. Dodatek ziemniaków i pietruszki sprawia, że jarzynowa staje się nieco bardziej treściwa. Świeże, chrupkie i aromatyczne natka pietruszki oraz cebula dymka nadają z kolei zupie intensywny aromat.
Przepis idealny dla wegetarian, zupę przygotowuje się bowiem wyłącznie na bazie warzyw i ziół. Ze względu na łagodny smak, przypadnie także do gustu najmłodszym głodomorom. Jeśli zależy Ci na podniesieniu jej wartości kalorycznej możesz dodać do zupy makaron lub kaszę. Zajadaj na zdrowie!
Poznaj również zupy w innych, zachwycających kolorach:
Komentarze 0