Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa bretońska z fasolką i kiełbasą to pomysł na sycący, aromatyczny i rozgrzewający posiłek – w sam raz na chłodne jesienne i zimowe dni. Jeśli lubisz zupy i szukasz przepisu, który urozmaici Twoje menu, to coś właśnie dla Ciebie.
Jak przygotować zupę po bretońsku?
Przygotowanie tej zupy nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Potrzebujesz zaledwie kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników i zaledwie 20 minut wolnego czasu. Od czego zacząć przygotowywanie tej potrawy? Pokrój warzywa (cebulę, paprykę) oraz kiełbasę. Następnie usmaż te składniki na odrobinie oleju. Do tego samego naczynia dodaj zupę fasolową WINIARY rozmieszaną w wodzie. Całość zagotuj i mieszaj od czasu do czasu. Na samym końcu dodaj nieco przecieru pomidorowego i dopraw ulubionymi przyprawami. Tuż przed podaniem, posyp posiekaną natką pietruszki.
Zupa po bretońsku – pożywny obiad dla całej rodziny
Tak przygotowaną zupę podawaj z pieczywem lub ziemniakami (super sprawdzą się ziemniaki, które zostały Ci z wczorajszego obiadu, bo dzięki temu nic się nie zmarnuje, a zupa będzie jeszcze bardziej treściwa).
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a kiełbasę - w półplasterki.
Krok 2
5 min
W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie i stanie się szklista. Dodaj kiełbasę i smaż, aż zacznie się rumienić. Na końcu dodaj paprykę oraz odcedzoną fasolę z puszki.
Krok 3
5 min
Zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
5 min
Dodaj koncentrat pomidorowy oraz dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 min. Na końcu zupę dopraw posiekaną pietruszką. Podawaj z pieczywem.
Krok 1
z
4
Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a kiełbasę - w półplasterki.
Krok 2
z
4
W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie i stanie się szklista. Dodaj kiełbasę i smaż, aż zacznie się rumienić. Na końcu dodaj paprykę oraz odcedzoną fasolę z puszki.
Krok 3
z
4
Zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
z
4
Dodaj koncentrat pomidorowy oraz dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 min. Na końcu zupę dopraw posiekaną pietruszką. Podawaj z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0