Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

(0)
20min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa fasolowa Nasza Specjalność WINIARY
1 
Cebula
1  puszka
Fasola biała
0.5 
Papryka czerwona
100  g
Kiełbasa
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
0.33  pęczek
Natka pietruszki
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.88 g
Węglowodany
25.86 g
Tłuszcze
6.18 g
Wartość energetyczna
206.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zupa bretońska z fasolką i kiełbasą to pomysł na sycący, aromatyczny i rozgrzewający posiłek – w sam raz na chłodne jesienne i zimowe dni. Jeśli lubisz zupy i szukasz przepisu, który urozmaici Twoje menu, to coś właśnie dla Ciebie.


Jak przygotować zupę po bretońsku?

Przygotowanie tej zupy nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Potrzebujesz zaledwie kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników i zaledwie 20 minut wolnego czasu. Od czego zacząć przygotowywanie tej potrawy? Pokrój warzywa (cebulę, paprykę) oraz kiełbasę. Następnie usmaż te składniki na odrobinie oleju. Do tego samego naczynia dodaj zupę fasolową WINIARY rozmieszaną w wodzie. Całość zagotuj i mieszaj od czasu do czasu. Na samym końcu dodaj nieco przecieru pomidorowego i dopraw ulubionymi przyprawami. Tuż przed podaniem, posyp posiekaną natką pietruszki.


Zupa po bretońsku – pożywny obiad dla całej rodziny

Tak przygotowaną zupę podawaj z pieczywem lub ziemniakami (super sprawdzą się ziemniaki, które zostały Ci z wczorajszego obiadu, bo dzięki temu nic się nie zmarnuje, a zupa będzie jeszcze bardziej treściwa).

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    5 min
    Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a kiełbasę - w półplasterki.
  • Krok 2

    5 min
    W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie i stanie się szklista. Dodaj kiełbasę i smaż, aż zacznie się rumienić. Na końcu dodaj paprykę.
  • Krok 3

    5 min
    Zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
  • Krok 4

    5 min
    Dodaj koncentrat pomidorowy oraz dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 min. Na końcu zupę dopraw posiekaną pietruszką. Podawaj z pieczywem.
Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

Krok 1 z 4

Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, a kiełbasę - w półplasterki.

Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

Krok 2 z 4

W garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć cebulę i smaż, aż zmięknie i stanie się szklista. Dodaj kiełbasę i smaż, aż zacznie się rumienić. Na końcu dodaj paprykę.

Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

Krok 3 z 4

Zawartość opakowania zupy fasolowej WINIARY wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.

Zupa po bretońsku z fasolą i kiełbasą

Krok 4 z 4

Dodaj koncentrat pomidorowy oraz dopraw całość solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 min. Na końcu zupę dopraw posiekaną pietruszką. Podawaj z pieczywem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłopski garnek z ziemniakami, cebulą, marchewką i kiełbasą

    Chłopski garnek z ziemniakami, cebulą, marchewką i kiełbasą

    20 min Łatwy
  • Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

    Meksykańska zupa fasolowa z kukurydzą

    16 min Łatwy
  • Zupa grochowa z pieczoną papryką i chorizo

    Zupa grochowa z pieczoną papryką i chorizo

    17 min Łatwy
  • Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

    Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu