Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Esencjonalny barszcz czerwony gości na moim stole nie tylko w święta. To wartościowa zupa, idealna na jesienne chłodne dni. Jest aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca. Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z pasztecikami, pierożkami czy krokietami. Tym razem Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY serwuję z chrupiącymi chipsami z warzyw. A jak zrobić takie chipsy warzywne? Wystarczy pokroić ulubione warzywa w cienkie plasterki obieraczką do jarzyn lub nożykiem, skropić oliwą, dodać przyprawy i upiec w piekarniku. Chipsy przygotowałam z buraków, marchewki, pietruszki i jarmużu. Z podanej ilości składników przygotujecie cztery porcje barszczu.
Przygotowanie
54 min
Krok 1
6 min
Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
3 min
Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
10 min
Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.
Krok 4
30 min
Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.
Krok 5
4 min
Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.
Krok 6
1 min
Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.
Krok 1
z
6
Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.
Krok 2
z
6
Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
z
6
Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.
Krok 4
z
6
Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.
Krok 5
z
6
Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.
Krok 6
z
6
Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0