Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Esencjonalny barszcz czerwony

Esencjonalny barszcz czerwony

(0)
54min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY
1  l
Woda
1 
Buraki
2 
Marchewka
100  g
Jarmuż
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.86 g
Węglowodany
8.26 g
Tłuszcze
7.15 g
Wartość energetyczna
99.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Esencjonalny barszcz czerwony gości na moim stole nie tylko w święta. To wartościowa zupa, idealna na jesienne chłodne dni. Jest aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca. Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z pasztecikami, pierożkami czy krokietami. Tym razem Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY serwuję z chrupiącymi chipsami z warzyw. A jak zrobić takie chipsy warzywne? Wystarczy pokroić ulubione warzywa w cienkie plasterki obieraczką do jarzyn lub nożykiem, skropić oliwą, dodać przyprawy i upiec w piekarniku. Chipsy przygotowałam z buraków, marchewki, pietruszki i jarmużu. Z podanej ilości składników przygotujecie cztery porcje barszczu.

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    6 min
    Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  • Krok 2

    3 min
    Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.
  • Krok 4

    30 min
    Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.
  • Krok 5

    4 min
    Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.
  • Krok 6

    1 min
    Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.
Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 1 z 6

Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 2 z 6

Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 3 z 6

Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 4 z 6

Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 5 z 6

Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 6 z 6

Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Faszerowane bataty z warzywami

    Faszerowane bataty z warzywami

    1 godz 30 min Średni
  • Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    Sałatka warzywna – z dynią, burakiem i brukselką

    2 godz 55 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

    Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

    1 godz 13 min Łatwy
  • Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

    Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu