Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Esencjonalny barszcz czerwony

(0)
54min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  paczek
Barszcz czerwony Nasza Specjalność WINIARY
1  l
Woda
1 
Buraki
2 
Marchewka
100  g
Jarmuż
2  łyżek
Oliwa z oliwek
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.86 g
Węglowodany
8.26 g
Tłuszcze
7.15 g
Wartość energetyczna
99.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Esencjonalny barszcz czerwony gości na moim stole nie tylko w święta. To wartościowa zupa, idealna na jesienne chłodne dni. Jest aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca. Popularną zupę jaką jest barszcz można podawać na różne sposoby, np. z pasztecikami, pierożkami czy krokietami. Tym razem Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY serwuję z chrupiącymi chipsami z warzyw. A jak zrobić takie chipsy warzywne? Wystarczy pokroić ulubione warzywa w cienkie plasterki obieraczką do jarzyn lub nożykiem, skropić oliwą, dodać przyprawy i upiec w piekarniku. Chipsy przygotowałam z buraków, marchewki, pietruszki i jarmużu. Z podanej ilości składników przygotujecie cztery porcje barszczu.

Przygotowanie

54 min
  • Krok 1

    6 min
    Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.
  • Krok 2

    3 min
    Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.
  • Krok 4

    30 min
    Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.
  • Krok 5

    4 min
    Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.
  • Krok 6

    1 min
    Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.
Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 1 z 6

Jarmuż umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Liście podziel na małe kawałki i wytnij z nich twarde części. Buraka, marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój w plasterki.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 2 z 6

Jarmuż umieść w misce, dopraw solą do smaku i polej oliwą z oliwek. Całość dokładnie wymieszaj.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 3 z 6

Liście jarmużu umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz przez ok. 8-10 minut, aż nabiorą ciemniejszego koloru i staną się chrupiące.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 4 z 6

Chipsy z warzyw wymieszaj z oliwą dopraw solą, pieprzem rozłóż na papierze do pieczenia i przyrumień w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 – 30 min.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 5 z 6

Zawartość 2 opakowań Barszczu czerwonego Winiary dokładnie rozprowadź w 1l zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.

Esencjonalny barszcz czerwony

Krok 6 z 6

Esencjonalny barszcz czerwony podawaj z upieczonymi warzywami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

    1 godz 13 min Łatwy
  • Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

    33 min Łatwy
  • Sałatka z jarmużem, fetą i suszonymi pomidorami

    55 min Łatwy
  • Żurek razowy z puree chrzanowym i pieczonym boczkiem

    47 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu