Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

0
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Robert Harna
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  łyżeczka
Kurkuma (płaska łyżeczka)
0.5  łyżeczka
Kumin
0.5  łyżeczka
Mielona kolendra (opcjonalnie)
4 
Placki tortilla
400  g
Mięso mielone wieprzowe
0.5 
Papryka czerwona
0.5 
Papryka zielona
0.5 
Papryka żółta
0.5  puszka
Kukurydza z puszki
2 
Cebula
trochę
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
22.98 g
Węglowodany
51.44 g
Tłuszcze
26.43 g
Wartość energetyczna
547.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na patelni z oliwą. Kiedy się zarumieni i zmięknie, dodaj pokrojoną w paski paprykę i kukurydzę.
Krok 2
15 min
Mięso umieść w misce. Dodaj kumin, kolendrę i kurkumę. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki i odstaw do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie mięso usmaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie rumiane z każdej strony.
Krok 3
10 min
Placek tortilla posmaruj sosem meksykańskim. Dodaj usmażone warzywa i kilka kotlecików. Całość zwiń w ciasną roladkę. Obsmaż na suchej patelni grillowej z każdej strony.
Krok 4
5 min
Podawaj z Sosem meksykańskim salsa z wędzoną papryczką chipotle Winiary.
Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

Krok 1 z 4

Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na patelni z oliwą. Kiedy się zarumieni i zmięknie, dodaj pokrojoną w paski paprykę i kukurydzę.

Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

Krok 2 z 4

Mięso umieść w misce. Dodaj kumin, kolendrę i kurkumę. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki i odstaw do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie mięso usmaż na rozgrzanej patelni, aż będzie ładnie rumiane z każdej strony.

Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

Krok 3 z 4

Placek tortilla posmaruj sosem meksykańskim. Dodaj usmażone warzywa i kilka kotlecików. Całość zwiń w ciasną roladkę. Obsmaż na suchej patelni grillowej z każdej strony.

Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

Krok 4 z 4

Podawaj z Sosem meksykańskim salsa z wędzoną papryczką chipotle Winiary.

Lubisz pikantne dania? To świetnie się składa - mamy przepis, który na pewno Ci zasmakuje. Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny z Sosem meksykańskim salsa z wędzoną papryczką chipotle przeniesie Cię na talerzu do gorącego Meksyku. W tortilli oprócz mocno przyprawionego mięsa znajdziesz również kolorową paprykę i kukurydzę. Jeśli chcesz, by danie było jeszcze bardziej sycące i pełne, dodaj do warzyw czerwoną fasolę kidney. Sos meksykański salsa z papryczką chipotle podkreśli wyrazisty charakter tortilli z kotlecikami z wieprzowiny. Koniecznie wypróbuj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika