Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortilla na ciepło z szynką i serem

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Tortilla
1 plaster
Szynka
2 plastrów
Ser żółty
2 kawałków
Papryka czerwona
2 plastrów
Pomidory
3 liści
Sałata
1 łyżka
Śmietana
2 łyżeczek
Ketchup
10 g
Grzyby

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
46.32 g
Białko
17.74 g
Tłuszcze
31.92 g
Wartość energetyczna
537.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Placek tortilli połóż na rozgrzanej patelni, połóż szynkę, ser, dodaj paprykę.
Krok 2
5 min
Na smażący się placek połóż usmażone grzybki, pomidorki i sałatę wcześniej wymieszane ze śmietaną.
Krok 3
2 min
Posmaruj placek ketchupem i majonezem.
Krok 4
3 min
Zawiń tortillę i jedz ciepłą.
Tortilla na ciepło z szynką i serem

Krok 1 z 4

Placek tortilli połóż na rozgrzanej patelni, połóż szynkę, ser, dodaj paprykę.

Tortilla na ciepło z szynką i serem

Krok 2 z 4

Na smażący się placek połóż usmażone grzybki, pomidorki i sałatę wcześniej wymieszane ze śmietaną.

Tortilla na ciepło z szynką i serem

Krok 3 z 4

Posmaruj placek ketchupem i majonezem.

Tortilla na ciepło z szynką i serem

Krok 4 z 4

Zawiń tortillę i jedz ciepłą.

Tortilla to pochodzący z kuchni meksykańskiej rodzaj placka pszennego lub kukurydzianego. Ponieważ jest cienki, łatwo go formować – zawijać w rulony, kieszonki itp. Stanowi ciekawą alternatywę dla pieczywa i cieszy się w Polsce rosnącą popularnością. Dziś podpowiadamy, jak przygotować tortillę na ciepło z szynką i serem .

Choć tortillę można przygotować samodzielnie, to gdy potrzebujemy zaledwie jednego czy dwóch placków, lepiej sięgnąć po gotowe wyroby, które bez problemu znajdziemy w supermarketach. Zaoszczędzi nam to sporo czasu i nie będzie dużym wydatkiem. Aby przygotować tortillę na ciepło z szynką i serem , wystarczy nagrzać patelnię (bez tłuszczu) i położyć na niej placek tortilli, następnie ułożyć na nim plastry szynki, sera, trochę pokrojonej w kostkę papryki, a także usmażone wcześniej grzybki, pomidor, sałatę, ketchup i majonez dekoracyjny WINIARY. Po ściągnięciu z patelni placek z farszem należy zawinąć. Tortilla na ciepło z szynką i serem gotowa, smacznego!

Jeśli chcesz, warzywne składniki tortilli na ciepło z szynką i serem możesz modyfikować, na przykład dodając zielony ogórek lub rezygnując z grzybków. Rodzaj sera i szynki również jest dowolny, możesz wybrać swój ulubiony lub wykorzystać ten, który akurat masz w lodówce.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika