Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

(0)
37min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
100  g
Rukola
2  płaskich łyżek
Sok z cytryny
trochę
Pieprz czarny
1 
Awokado
4 
Tortille gotowe do pieczenia lub smażenia, kukurydza

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.13 g
Węglowodany
14.54 g
Tłuszcze
14.09 g
Wartość energetyczna
280.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
5 min
Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
Krok 2
5 min
Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
Krok 3
1 min
Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
10 min
Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
3 min
Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
2 min
Rukolę obtocz dokładnie w dressingu przygotowanym z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.
Krok 7
1 min
Awokado obierz i pokrój na paski.
Krok 8
10 min
Na środku każdej z tortilli układaj rukolę, awokado, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.
Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 1 z 8

Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 2 z 8

Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 3 z 8

Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 4 z 8

Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 5 z 8

Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 6 z 8

Rukolę obtocz dokładnie w dressingu przygotowanym z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 7 z 8

Awokado obierz i pokrój na paski.

Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Krok 8 z 8

Na środku każdej z tortilli układaj rukolę, awokado, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.

Jeśli masz ochotę na szybkie danie z egzotyczną nutka, to wypróbuj nasz przepis na tortillę z kurczakiem, awokado i rukolą. Przygotowanie kurczaka jest bajecznie proste, a to za sprawą WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. Wystarczy, że do tego pokroisz warzywa w słupki i pyszne danie gotowe!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha