Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą
37min
Łatwy
2
Pierś z kurczaka
1 opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
100 g
Rukola
2 płaskich łyżek
Sok z cytryny
1 trochę
Pieprz czarny
1
Awokado
4
Tortille gotowe do pieczenia lub smażenia, kukurydza
1 trochę
.
Wartości odżywcze
Białko
25.13 g
Węglowodany
14.54 g
Tłuszcze
14.09 g
Wartość energetyczna
280.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
Krok 2
5 min
Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
Krok 3
1 min
Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Krok 4
10 min
Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
Krok 5
3 min
Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
Krok 6
2 min
Rukolę obtocz dokładnie w dressingu przygotowanym z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.
Krok 7
1 min
Awokado obierz i pokrój na paski.
Krok 8
10 min
Na środku każdej z tortilli układaj rukolę, awokado, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem czosnkowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.
Jeśli masz ochotę na szybkie danie z egzotyczną nutka, to wypróbuj nasz przepis na tortillę z kurczakiem, awokado i rukolą. Przygotowanie kurczaka jest bajecznie proste, a to za sprawą WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami. Wystarczy, że do tego pokroisz warzywa w słupki i pyszne danie gotowe!
Komentarze 0