Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Domowe krówki

(0)
1 godz 19 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest katarzynaprzygrodzka
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Mleko
2  szklanek
Cukier
250  g
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.34 g
Węglowodany
86.81 g
Tłuszcze
4.48 g
Wartość energetyczna
263.73 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czujesz ochotę na coś słodkiego, ale w kuchni masz jedynie mleko, masło i cukier? Tyle wystarczy, by przyrządzić domowe krówki! Podgrzej mleko z cukrem, dodaj do nich masło i wylej gotową masę do naczynia. Kiedy stężeje, krój masę na mniejsze domowe krówki. Proste, prawda?

Przygotowanie

79 min
  • Krok 1

    60 min
    Mleko zagotować z cukrem. Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa (ok. 60 minut)
  • Krok 2

    10 min
    Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.
  • Krok 3

    9 min
    Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę. Po zastygnięciu kroić dowolnie.
Domowe krówki

Krok 1 z 3

Mleko zagotować z cukrem. Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa (ok. 60 minut)

Domowe krówki

Krok 2 z 3

Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.

Domowe krówki

Krok 3 z 3

Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę. Po zastygnięciu kroić dowolnie.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
I Iwona

Jaka jest konsystencja krówek z tego przepisu?

M Marek

ile to jest 2 kubkow ?

Winiary
Expert

Marku, kubek jest u nas odpowiednikiem szklanki. Poprawiliśmy kubek w przepisie na szklankę, żeby wszystko było jasne. Chodzi o 2 szklanki mleka i 2 szklanki cukru. Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Brokuły zapiekane z serem

    50 min Łatwy
  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Polewa kakaowa do ciast i deserów

    15 min Łatwy
  • Batonik Knoppers

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu