Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czujesz ochotę na coś słodkiego, ale w kuchni masz jedynie mleko, masło i cukier? Tyle wystarczy, by przyrządzić domowe krówki! Podgrzej mleko z cukrem, dodaj do nich masło i wylej gotową masę do naczynia. Kiedy stężeje, krój masę na mniejsze domowe krówki. Proste, prawda?
Przygotowanie
79 min
Krok 1
60 min
Mleko zagotować z cukrem. Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa (ok. 60 minut)
Krok 2
10 min
Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.
Krok 3
9 min
Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę. Po zastygnięciu kroić dowolnie.
Krok 1
z
3
Mleko zagotować z cukrem. Mieszać aż powstanie gęsta jednolita beżowa masa (ok. 60 minut)
Krok 2
z
3
Następnie dodać masło i gotować jeszcze ok.10 minut cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło.
Krok 3
z
3
Półmisek opłukać zimną wodą wylać masę. Po zastygnięciu kroić dowolnie.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
I
Iwona
Jaka jest konsystencja krówek z tego przepisu?
M
Marek
ile to jest 2 kubkow ?
Winiary
Expert
Marku, kubek jest u nas odpowiednikiem szklanki. Poprawiliśmy kubek w przepisie na szklankę, żeby wszystko było jasne. Chodzi o 2 szklanki mleka i 2 szklanki cukru. Pozdrawiamy!
Komentarze 2