Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Domowe biszkopciki, najlepiej smakujące przy kawie i herbacie. To, co daje największą satysfakcję, to samodzielne przygotowanie biszkoptów, które nie jest trudne, a efekty przerastają najśmielsze oczekiwania. Zachwyceni będą wszyscy – najmłodsi i ci starsi domownicy. Pycha!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
2 min
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek.
Krok 2
5 min
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Krok 3
5 min
Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.
Krok 4
3 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Krok 5
12 min
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut, aż biszkopciki się zrumienią.
Krok 6
10 min
Studzimy na kratce.
Krok 1
z
6
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek.
Krok 2
z
6
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Krok 3
z
6
Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.
Krok 4
z
6
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Krok 5
z
6
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut, aż biszkopciki się zrumienią.
Krok 6
z
6
Studzimy na kratce.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0