Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowe biszkopciki

(1)
37min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest szpileczkaa
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
70  g
Cukier
100  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
50  g
Mąka ziemniaczana
1  szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.18 g
Węglowodany
18.49 g
Tłuszcze
2.17 g
Wartość energetyczna
107.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
2 min
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek.
Krok 2
5 min
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Krok 3
5 min
Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.
Krok 4
3 min
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Krok 5
12 min
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut, aż biszkopciki się zrumienią.
Krok 6
10 min
Studzimy na kratce.
Domowe biszkopciki

Krok 1 z 6

Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek.

Domowe biszkopciki

Krok 2 z 6

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.

Domowe biszkopciki

Krok 3 z 6

Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.

Domowe biszkopciki

Krok 4 z 6

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.

Domowe biszkopciki

Krok 5 z 6

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut, aż biszkopciki się zrumienią.

Domowe biszkopciki

Krok 6 z 6

Studzimy na kratce.

Domowe biszkopciki, najlepiej smakujące przy kawie i herbacie. To, co daje największą satysfakcję, to samodzielne przygotowanie biszkoptów, które nie jest trudne, a efekty przerastają najśmielsze oczekiwania. Zachwyceni będą wszyscy – najmłodsi i ci starsi domownicy. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

2.0 z 5
2
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
00
00
11
00
Average: 2 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 12/22/2020 - 08:46 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha