Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając.
Dwa rodzaje mąki mieszamy ze sobą. Następnie delikatnie mieszamy pianę z żółtkami i mąką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy porcje ciasta.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut, aż biszkopciki się zrumienią.
Studzimy na kratce.