Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ogórki dokładnie myjemy, układamy ciasno w słoiku, od czasu do czasu dodając ząbek czosnku, kawałek pokrojonego wzdłuż korzenia chrzanu oraz jego liść, gałązkę kopru.
Sól rozpuszczamy w przegotowanej wodzie (nie ma znaczenia czy będzie gorąca, czy lekko przestudzona), zalewamy ogórki.
Przykrywamy słoik gazą lub talerzykiem, odstawiamy na kilka dni.
Marcin