Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.
Przygotowanie
19 min
Krok 1
1 min
Wiśnie i śliwki wydrylować.
Krok 2
1 min
Wszystkie owoce dokładnie umyć i umieścić w garnku.
Krok 2
1 min
Owoce zalać ok. 700 ml wody, dodać cukier i laskę cynamonu.
Krok 4
15 min
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Krok 5
1 min
Kompot przed podaniem porządnie schłodzić.
Krok 1
z
5
Wiśnie i śliwki wydrylować.
Krok 2
z
5
Wszystkie owoce dokładnie umyć i umieścić w garnku.
Krok 2
z
5
Owoce zalać ok. 700 ml wody, dodać cukier i laskę cynamonu.
Krok 4
z
5
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Krok 5
z
5
Kompot przed podaniem porządnie schłodzić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0