Wyrazisty kompot z wiśni i śliwek
19min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.51 g
Węglowodany
69.18 g
Tłuszcze
0.81 g
Wartość energetyczna
273.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
19 min
Krok 1
1 min
Wiśnie i śliwki wydrylować.
Krok 2
1 min
Wszystkie owoce dokładnie umyć i umieścić w garnku.
Krok 2
1 min
Owoce zalać ok. 700 ml wody, dodać cukier i laskę cynamonu.
Krok 4
15 min
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Krok 5
1 min
Kompot przed podaniem porządnie schłodzić.
Lato to czas owocowych szaleństw! Przyznajcie, że nic nie smakuje jednak tak dobrze, jak naturalny kompot. Dla wielu z nas to smak dzieciństwa! Dawniej kompoty z letnich owoców pijało się znacznie częściej. Nasze mamy i babcie serwowały go do obiadu oraz jako podstawowy napój – dla ochłody! Z wiśni, truskawek, agrestu i rabarbaru. Odtwarzamy dziś nasze ulubione smaki.
Komentarze 0