Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

0
51 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
2 
Cebula
1 
Papryka czerwona
200 g
Pieczarki
1 
Brokuł
0.5 
Por (biała część)
3 
Marchewka
1 łyżka
Przyprawa do kurczaka
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Pietruszka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.45 g
Wartość energetyczna
376.88 kcal
Białko
48.21 g
Tłuszcze
9.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
10 min
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
Krok 3
1 min
Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy.
Krok 4
10 min
Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem.
Krok 5
5 min
Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę.
Krok 6
10 min
Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok. 5-10 minut.
Krok 7
5 min
Na koniec dodajemy kurczaka. Możemy użyć innych warzyw, które aktualnie mamy i zmienić przyprawy na swoje ulubione.
Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 1 z 7

Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 2 z 7

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 3 z 7

Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 4 z 7

Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 5 z 7

Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 6 z 7

Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok. 5-10 minut.

Domowe warzywa z patelni z mięsem

Krok 7 z 7

Na koniec dodajemy kurczaka. Możemy użyć innych warzyw, które aktualnie mamy i zmienić przyprawy na swoje ulubione.

Warzyw na patelnię nie musisz kupować w mrożonkach. Z powodzeniem przygotujesz je ze świeżych warzyw, które akurat masz w kuchni, np. z brokuła, marchewki, cebuli, pora czy papryki. Domowe warzywa z patelni idealnie skomponują się z podsmażonym na patelni filetem pokrojonym w kostkę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika