Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ogórka obieramy i kroimy na cieniutkie paseczki razem z papryką. Najlepiej jeśli warzywa będę tej samej długości.
Rukolę myjemy i przekładamy do sitka , aby ociekła z wody.
Na większej desce lub stolnicy rozkładamy papier ryżowy ( 1 szt). Do miseczki nalewamy lekko ciepłą wodę i moczymy w niej dłoń a następnie nacieramy z obu stron papier ryżowy. Należy pamiętać o dokładnym nawilżeniu brzegów.
Papier po chwili zrobi się miękki i elastyczny. Z dwóch boków lekko zwijamy papier do środka.
Na brzegu papieru układamy pokrojone warzywa, rukolę i kiełki. Powinny zajmować około 2/3 całej powierzchni papieru.
Zwijamy w rulonik , lekko dociskając . Ostrym nożem przecinamy na pół . Ustawiamy uciętą stroną do dołu.
Tak samo przygotowujemy warzywne przekąski z reszty składników.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0