Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ogórka obieramy i kroimy na cieniutkie paseczki razem z papryką. Najlepiej jeśli warzywa będę tej samej długości.
Rukolę myjemy i przekładamy do sitka , aby ociekła z wody.
Na większej desce lub stolnicy rozkładamy papier ryżowy ( 1 szt). Do miseczki nalewamy lekko ciepłą wodę i moczymy w niej dłoń a następnie nacieramy z obu stron papier ryżowy. Należy pamiętać o dokładnym nawilżeniu brzegów.
Papier po chwili zrobi się miękki i elastyczny. Z dwóch boków lekko zwijamy papier do środka.
Na brzegu papieru układamy pokrojone warzywa, rukolę i kiełki. Powinny zajmować około 2/3 całej powierzchni papieru.
Zwijamy w rulonik , lekko dociskając . Ostrym nożem przecinamy na pół . Ustawiamy uciętą stroną do dołu.
Tak samo przygotowujemy warzywne przekąski z reszty składników.