Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
2
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego z Majonezem Delikatnym WINIARY to znakomity wybór na wiosenne danie - lekkie i niezmiernie smakowite. Papier ryżowy jest doskonały do robienia roladek z krewetkami, awokado, ogórkiem, innymi warzywami i przyprawami. Spring rollsy polecamy podawać skropione sokiem z limonki oraz z dressingiem. Do przygotowania tej fit potrawy możesz też użyć usmażonej w Papirusie WINIARY piersi kurczaka i innych ulubionych warzyw, które akurat zalegają w lodówce.
Przygotowanie
33 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż krewetki na blasze, skrop olejem, posól i piecz ok. 6-8 minut, aż będą różowe i gotowe. Zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
5 min
Przygotuj dressing mieszając wszystkie składniki do uzyskania zadowalającej konsystencji i smaku.
Krok 3
3 min
Do głębokiego talerza wlej ciepłej wody. Zanurz arkusz papieru ryżowego na chwilę w wodzie (15 – 20 sekund) albo posmaruj papier delikatnie wodą, aż nie będzie sztywny.
Krok 4
5 min
Wilgotny arkusz połóż na blacie lub desce i na jego środku nałóż krewetki, warzywa, kolendrę, awokado – uważaj, nie za dużo!
Krok 5
5 min
Następnie zawiń z dwóch stron brzegi i zwiń arkusz jak roladę – starając się ścisnąć farsz w środku jak najmocniej, ale jednocześnie uważając, żeby nie rozerwać papieru. Papier ryżowy powinien skleić roladkę sam, jeżeli masz z tym problem – posmaruj brzeg wodą.
Krok 6
2 min
Gotowe spring rollsy przekrój na pół i podawaj skropione limonką i dressingiem (lub wedle uznania można je w nim zanurzać).
Krok 1
z
6
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Rozłóż krewetki na blasze, skrop olejem, posól i piecz ok. 6-8 minut, aż będą różowe i gotowe. Zostaw do ostygnięcia.
Krok 2
z
6
Przygotuj dressing mieszając wszystkie składniki do uzyskania zadowalającej konsystencji i smaku.
Krok 3
z
6
Do głębokiego talerza wlej ciepłej wody. Zanurz arkusz papieru ryżowego na chwilę w wodzie (15 – 20 sekund) albo posmaruj papier delikatnie wodą, aż nie będzie sztywny.
Krok 4
z
6
Wilgotny arkusz połóż na blacie lub desce i na jego środku nałóż krewetki, warzywa, kolendrę, awokado – uważaj, nie za dużo!
Krok 5
z
6
Następnie zawiń z dwóch stron brzegi i zwiń arkusz jak roladę – starając się ścisnąć farsz w środku jak najmocniej, ale jednocześnie uważając, żeby nie rozerwać papieru. Papier ryżowy powinien skleić roladkę sam, jeżeli masz z tym problem – posmaruj brzeg wodą.
Krok 6
z
6
Gotowe spring rollsy przekrój na pół i podawaj skropione limonką i dressingiem (lub wedle uznania można je w nim zanurzać).
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0