Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lekkie, wiosenne tartinki na chrupkim chlebie - przyrządzone z liśćmi frezowanej lub kolorowej sałaty wyglądają bardzo dekoracyjnie i można ich zjeść całą górę na domowy lunch czy śniadanie. Pyszne połączenie chrupkiego chleba i chrupiących warzyw z jajkiem na twardo dopełnia kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz specjalna posypka z lekko ostrych siekanych liści rzodkiewki i słodkich prażonych ziaren słonecznika.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba posmaruj Majonezem WINIARY.
Krok 2
2 min
Ułóż na kromkach liście sałaty.
Krok 3
10 min
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 4
3 min
Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0