Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

(2)
28min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Majonez Dekoracyjny WINIARY w butelce
8  plastrów
Chleb żytni lub inny, który masz
3 
Jajko
8  liści
Sałata
1 
Ogórek lub cukinia
15  g
Młode liście rzodkiewki, rukola lub kiełki
1  łyżka
Pestki słonecznika prażone
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.39 g
Węglowodany
28.86 g
Tłuszcze
16.38 g
Wartość energetyczna
303.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Lekkie, wiosenne tartinki na chrupkim chlebie - przyrządzone z liśćmi frezowanej lub kolorowej sałaty wyglądają bardzo dekoracyjnie i można ich zjeść całą górę na domowy lunch czy śniadanie. Pyszne połączenie chrupkiego chleba i chrupiących warzyw z jajkiem na twardo dopełnia kremowy Majonez Dekoracyjny WINIARY oraz specjalna posypka z lekko ostrych siekanych liści rzodkiewki i słodkich prażonych ziaren słonecznika.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    3 min
    Kromki chleba posmaruj Majonezem.
  • Krok 2

    2 min
    Ułóż na kromkach liście sałaty.
  • Krok 3

    10 min
    Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
  • Krok 4

    3 min
    Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.
  • Krok 5

    1 min
    Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.
  • Krok 6

    4 min
    Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.
  • Krok 7

    3 min
    Upraż na patelni nasiona słonecznika.
  • Krok 8

    2 min
    Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.
Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 1 z 8

Kromki chleba posmaruj Majonezem.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 2 z 8

Ułóż na kromkach liście sałaty.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 3 z 8

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 4 z 8

Jajko pokrój w plasterki, posmaruj od spodu Majonezem i połóż na sałacie.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 5 z 8

Muśnij jajko Majonezem, nałóż plasterki obranego ogórka.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 6 z 8

Dokładnie umyj i posiekaj liście rzodkiewki.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 7 z 8

Upraż na patelni nasiona słonecznika.

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Krok 8 z 8

Wymieszaj posiekane liście rzodkiewki i nasiona słonecznika i posyp nimi kanapkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Brunch
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapki z szynką

    Kanapki z szynką

    23 min Łatwy
  • Sałatka wiosenna z jajkiem

    Sałatka wiosenna z jajkiem

    30 min Łatwy
  • Kanapka z jajkiem sadzonym

    Kanapka z jajkiem sadzonym

    11 min Łatwy
  • Kanapka z tuńczykiem

    Kanapka z tuńczykiem

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu