Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapki z pastą rybną ze szprotek

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Szprotki w oleju
150 g
Ser edamski
1 łyżka
Natka pietruszki
3 
Ogórki konserwowe
1 trochę
Pieprz czarny
4 plastrów
Chleb razowy
1 trochę
Pomidorki koktajlowe
1 trochę
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
482.19 kcal
Węglowodany
17.44 g
Białko
21.91 g
Tłuszcze
36.52 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Szprotki odsącz z oleju i rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Ogórki zetrzyj na tarce.
Krok 3
5 min
Szprotki, ser, ogórki i natkę pietruszki wymieszaj z Majonezem. Całość dopraw pieprzem.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój na małe kawałki. Nałóż na nie pastę.
Krok 5
2 min
Pokrój pomidorki na ćwiartki. Udekoruj kanapeczki kawałkami pomidora i szczypiorkiem.
Kanapki z pastą rybną ze szprotek

Krok 1 z 5

Szprotki odsącz z oleju i rozgnieć widelcem.

Kanapki z pastą rybną ze szprotek

Krok 2 z 5

Ogórki zetrzyj na tarce.

Kanapki z pastą rybną ze szprotek

Krok 3 z 5

Szprotki, ser, ogórki i natkę pietruszki wymieszaj z Majonezem. Całość dopraw pieprzem.

Kanapki z pastą rybną ze szprotek

Krok 4 z 5

Chleb pokrój na małe kawałki. Nałóż na nie pastę.

Kanapki z pastą rybną ze szprotek

Krok 5 z 5

Pokrój pomidorki na ćwiartki. Udekoruj kanapeczki kawałkami pomidora i szczypiorkiem.

Masz ochotę na śniadaniowy przysmak z pysznym, razowym chlebem? Przyrządź kanapki z pastą rybną i szczypiorkiem! Pastę rybną przyrządzamy łatwo ze szprotek w oleju, tartego żółtego sera, ogórków konserwowych, Majonezu Sałatkowego WINIARY i natki. Gotowe kanapki z pastą rybną ze szprotek dekorujemy plasterkami pomidora i szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika