Kanapki z pastą rybną ze szprotek
22min
Łatwy
3 łyżek
1 puszka
Szprotki w oleju
150 g
Ser edamski
1 łyżka
Natka pietruszki
3
Ogórki konserwowe
1 trochę
Pieprz czarny
4 plastrów
Chleb razowy
1 trochę
Pomidorki koktajlowe
1 trochę
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
21.91 g
Węglowodany
17.44 g
Tłuszcze
36.52 g
Wartość energetyczna
482.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Szprotki odsącz z oleju i rozgnieć widelcem.
Krok 2
5 min
Ogórki zetrzyj na tarce.
Krok 3
5 min
Szprotki, ser, ogórki i natkę pietruszki wymieszaj z Majonezem. Całość dopraw pieprzem.
Krok 4
5 min
Chleb pokrój na małe kawałki. Nałóż na nie pastę.
Krok 5
2 min
Pokrój pomidorki na ćwiartki. Udekoruj kanapeczki kawałkami pomidora i szczypiorkiem.
Masz ochotę na śniadaniowy przysmak z pysznym, razowym chlebem? Przyrządź kanapki z pastą rybną i szczypiorkiem! Pastę rybną przyrządzamy łatwo ze szprotek w oleju, tartego żółtego sera, ogórków konserwowych, Majonezu Sałatkowego WINIARY i natki. Gotowe kanapki z pastą rybną ze szprotek dekorujemy plasterkami pomidora i szczypiorkiem.
Komentarze 0