Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
5 łyżek
Śmietana
80 g
Masło
50 g
Łosoś wędzony
1 trochę
Szczypiorek
1 
Bagietka francuska

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
401.88 kcal
Białko
17.84 g
Tłuszcze
28.53 g
Węglowodany
17.88 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
5 min
Jajka wbij do miseczki, dodaj śmietanę, przyprawę ZIARENKAMI SMAKU i Maggi.
Krok 2
5 min
Przyprawione jajka dobrze ubij.
Krok 3
5 min
Połowę masła stop na patelni, wlej jajka i smaż mieszając, a gdy w połowie będą ścięte dodaj pozostałe masło.
Krok 4
5 min
Łososia pokrój w 1 cm paski i wymieszaj z jajecznicą.
Krok 5
5 min
Bagietkę pokrój w ukośne kromki i nałóż dekoracyjnie jajecznicę.
Krok 6
2 min
Całość udekoruj kawałkami szczypiorku.
Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 1 z 6

Jajka wbij do miseczki, dodaj śmietanę, przyprawę ZIARENKAMI SMAKU i Maggi.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 2 z 6

Przyprawione jajka dobrze ubij.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 3 z 6

Połowę masła stop na patelni, wlej jajka i smaż mieszając, a gdy w połowie będą ścięte dodaj pozostałe masło.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 4 z 6

Łososia pokrój w 1 cm paski i wymieszaj z jajecznicą.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 5 z 6

Bagietkę pokrój w ukośne kromki i nałóż dekoracyjnie jajecznicę.

Kanapki z jajecznicą i łososiem

Krok 6 z 6

Całość udekoruj kawałkami szczypiorku.

Czy kanapka zawsze musi wyglądać i smakować tak samo? Oczywiście, że nie. Chleb jest na tyle uniwersalną bazą, że można go wykorzystać na wiele sposobów. W święta proponujemy kanapki z jajecznicą i łososiem. Jajko, które zwykle gotujemy na twardo, zmieniamy na pyszną jajecznicę z dodatkiem ulubionych ziół i przypraw, m.in. Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kanapki z jajecznicą i łososiem świetnie sprawdzą się w roli przekąski na święta, a także na co dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika