Kanapki z jajecznicą i łososiem
27min
Łatwy
1 trochę
8
Jajko
5 łyżek
Śmietana
80 g
Masło
50 g
Łosoś wędzony
1 trochę
Szczypiorek
1
Bagietka francuska
.
Wartości odżywcze
Białko
17.84 g
Węglowodany
17.88 g
Tłuszcze
28.53 g
Wartość energetyczna
401.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
5 min
Jajka wbij do miseczki, dodaj śmietanę, przyprawę ZIARENKAMI SMAKU i Maggi.
Krok 2
5 min
Przyprawione jajka dobrze ubij.
Krok 3
5 min
Połowę masła stop na patelni, wlej jajka i smaż mieszając, a gdy w połowie będą ścięte dodaj pozostałe masło.
Krok 4
5 min
Łososia pokrój w 1 cm paski i wymieszaj z jajecznicą.
Krok 5
5 min
Bagietkę pokrój w ukośne kromki i nałóż dekoracyjnie jajecznicę.
Krok 6
2 min
Całość udekoruj kawałkami szczypiorku.
Czy kanapka zawsze musi wyglądać i smakować tak samo? Oczywiście, że nie. Chleb jest na tyle uniwersalną bazą, że można go wykorzystać na wiele sposobów. W święta proponujemy kanapki z jajecznicą i łososiem. Jajko, które zwykle gotujemy na twardo, zmieniamy na pyszną jajecznicę z dodatkiem ulubionych ziół i przypraw, m.in. Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kanapki z jajecznicą i łososiem świetnie sprawdzą się w roli przekąski na święta, a także na co dzień.
Komentarze 0