Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajecznica z serem i szczypiorkiem

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

11 
Jajko
1 
Cebula
1 pęczek
Szczypiorek
15 dag
Ser edamski
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.46 g
Wartość energetyczna
366.4 kcal
Węglowodany
3.74 g
Białko
27.13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Jajka wybijamy do miseczki, roztrzepujemy.
Krok 2
5 min
Cebulę kroimy w piórka, a szczypiorek kroimy.
Krok 3
5 min
Ser ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy z rozbełtanymi jajkami. Doprawiamy ziarenkami i pieprzem.
Krok 4
5 min
Na patelni roztapiamy masło, wlewamy przygotowane jajka z dodatkami. Smażymy mieszając, aż jajka się zetną
Jajecznica z serem i szczypiorkiem

Krok 1 z 4

Jajka wybijamy do miseczki, roztrzepujemy.

Jajecznica z serem i szczypiorkiem

Krok 2 z 4

Cebulę kroimy w piórka, a szczypiorek kroimy.

Jajecznica z serem i szczypiorkiem

Krok 3 z 4

Ser ścieramy na tarce. Wszystko mieszamy z rozbełtanymi jajkami. Doprawiamy ziarenkami i pieprzem.

Jajecznica z serem i szczypiorkiem

Krok 4 z 4

Na patelni roztapiamy masło, wlewamy przygotowane jajka z dodatkami. Smażymy mieszając, aż jajka się zetną

Jajecznica to bardzo popularna potrawa serwowana najczęściej na śniadanie. Jest szybka w przygotowaniu i pożywna. Można ją wzbogacać o różne dodatki – szynkę, pieczarki czy pomidory. My dziś proponujemy przepis na jajecznicę z serem i szczypiorkiem . W tej wersji smakuje doskonale, a dodatek sera czyni ją jeszcze bardziej sycącą. Na dodatek przygotowuje się ją ze składników, które zwykle mamy pod ręką – jajek, sera, cebuli i szczypiorku.

Jak przygotować jajecznicę z serem i szczypiorkiem? Przepis jest bardzo prosty i każdy bez problemu sobie z nim poradzi. Aby uzyskać 4 porcje jajecznicy z serem i szczypiorkiem, zacznij od wbicia 11 jajek do miseczki i dokładnego ich roztrzepania.

Jedną cebulę obierz i pokrój w piórka. Pokrój też pęczek szczypiorku, a żółty ser (150 gramów) zetrzyj na tarce. Wszystkie te składniki dodaj do miski z jajkami i przypraw Ziarenkami smaku uniwersalnymi WINIARY oraz pieprzem.

Następnie na patelni roztop łyżkę masła i wylej masę jajeczną z dodatkami. Smaż na wolnym ogniu, mieszając starannie, aż jajka się zetną. Jajecznica z serem i szczypiorkiem gotowa !

Potrawę należy serwować na ciepło, zaraz po przygotowaniu. Jajecznica z serem i szczypiorkiem doskonale smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem, ale możesz także przygotować do niej tosty z chleba pszennego.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika