Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gdy czeka mnie ciężki dzień, zaczynam go zwykle pysznym śniadaniem. Co może być bardziej sztandarowego na śniadanie od jajecznicy? Ja dodaję do niej pyszny owczy oscypek, dzięki czemu znane danie zaczyna smakować na nowo. Jajecznica z boczkiem i oscypkiem to mój sposób na pyszne śniadanie, szczególnie w weekend.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
1 min
Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć boczek.
Krok 2
5 min
Wbić jajka do miseczki. Rozbełtać. Dodać pokrojony drobno szczypiorek.
Krok 3
1 min
Do podsmażonego boczku dodać jajka.
Krok 4
5 min
Delikatnie mieszać. Gdy jajecznica zacznie się lekko ścinać, doprawić solą i pieprzem, dodać starty na tarce o grubych oczkach oscypek.
Krok 5
3 min
Kilka razy zamieszać, aż do ścięcia jajek tak, jak kto lubi. Można podać z pomidorem.
Krok 1
z
5
Rozgrzać masło na patelni. Podsmażyć boczek.
Krok 2
z
5
Wbić jajka do miseczki. Rozbełtać. Dodać pokrojony drobno szczypiorek.
Krok 3
z
5
Do podsmażonego boczku dodać jajka.
Krok 4
z
5
Delikatnie mieszać. Gdy jajecznica zacznie się lekko ścinać, doprawić solą i pieprzem, dodać starty na tarce o grubych oczkach oscypek.
Krok 5
z
5
Kilka razy zamieszać, aż do ścięcia jajek tak, jak kto lubi. Można podać z pomidorem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0