Jajecznica z serem feta
18min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
27.88 g
Węglowodany
12.66 g
Tłuszcze
33.87 g
Wartość energetyczna
466.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
3 min
Ser pokroić w kostkę.
Krok 2
5 min
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić.
Krok 3
2 min
Następnie dodać umyte i pokrojone pomidory.
Krok 4
3 min
Jajka wymieszać z Ziarenkami, pieprzem. Dodać do nich przygotowany ser feta.
Krok 5
5 min
Całość wylać na patelnię i chwilę smażyć.
Jajecznica z serem fetą to świetna alternatywna do tradycyjnej jajecznicy. Jest bardziej wyrazista, a przy tym nieco delikatniejsza niż jej odpowiednik. Fantastycznie nadaje się na śniadanie, które doda nam energii na cały dzień. Mniam!
Komentarze 0