Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszne nadzienie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że wiosenne jajka faszerowane nabiorą delikatnego smaku.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
14 min
Krok 1
2 min
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Krok 2
5 min
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 3
1 min
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Krok 5
1 min
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Krok 1
z
5
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Krok 2
z
5
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 3
z
5
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Krok 5
z
5
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1