Jajka faszerowane wiosenne

(9)
14min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Rzodkiewka
4 
Jajko ugotowane na twardo
1 
Ogórek gruntowy
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.49 g
Węglowodany
1.24 g
Tłuszcze
9.14 g
Wartość energetyczna
115.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszne nadzienie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że wiosenne jajka faszerowane nabiorą delikatnego smaku.
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
2 min
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Krok 2
5 min
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 3
1 min
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Krok 5
1 min
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Jajka faszerowane wiosenne

Krok 1 z 5

Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 3 z 5

Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 4 z 5

Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 5 z 5

Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
M Monika
.

Jaki ogorek ma byc kiszony czy zielony?

Pokaż więcej komentarzy