Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane wiosenne

0
14 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Rzodkiewka
200 g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
0.5 
Ogórek
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
105.99 kcal
Białko
6.7 g
Tłuszcze
7.41 g
Węglowodany
2.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

14 min
Krok 1
2 min
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Krok 2
5 min
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 3
1 min
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Krok 5
1 min
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Jajka faszerowane wiosenne

Krok 1 z 5

Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 3 z 5

Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 4 z 5

Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 5 z 5

Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka z farszem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszny farsz, który przygotujesz w zaledwie kilka minut. Wystarczy, że wymieszasz ze sobą żółtka, drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek i świeżego ogórka. Połącz wszystkie składniki w spójną i estetyczną całość. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że faszerowane jajka nabiorą delikatnego smaku. Nasza rada: po przekrojeniu jajek na pół wyjmij z nich żółtka bardzo delikatnie, by nie uszkodzić białek. Gotowy farsz nakładaj ostrożnie, np. przy pomocy małej łyżeczki. Gotowe, ułożone na talerzu jajka możesz udekorować świeżymi kiełkami. Jeśli lubisz eksperymentować i odkrywać nowe smaki, śmiało sięgnij po inne składniki, by stworzysz swoje własne, niepowtarzalne jajka faszerowane. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika