Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne

(9)
14min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
6 
Rzodkiewka
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Jajko ugotowane na twardo
1 
Ogórek gruntowy
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.49 g
Węglowodany
1.24 g
Tłuszcze
9.14 g
Wartość energetyczna
115.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane z rzodkiewką i ogórkiem. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszne nadzienie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że wiosenne jajka faszerowane nabiorą delikatnego smaku.


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

14 min
  • Krok 1

    2 min
    Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
  • Krok 3

    1 min
    Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
  • Krok 5

    1 min
    Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Jajka faszerowane wiosenne

Krok 1 z 5

Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 3 z 5

Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 4 z 5

Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.

Jajka faszerowane wiosenne

Krok 5 z 5

Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Monika

Jaki ogorek ma byc kiszony czy zielony?

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dla sportowców
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Śniadanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z rzeżuchą

    Jajka faszerowane z rzeżuchą

    26 min Łatwy
  • Sałatka wiosenna z jajkiem

    Sałatka wiosenna z jajkiem

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z łososiem

    Jajka faszerowane z łososiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu