Jajka faszerowane wiosenne
14min
Łatwy
6
Rzodkiewka
1 łyżka
200 g
Jajko, całe, gotowane, na twardo
0.5
Ogórek
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
105.99 kcal
Białko
6.7 g
Tłuszcze
7.41 g
Węglowodany
2.89 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
2 min
Ogórek, rzodkiewki i szypiorek drobno pokrój.
Krok 2
5 min
Ugotowane na twardo jajka przekrój na pół i wyjmij ostrożnie żółtka.
Krok 3
1 min
Żółtka połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i warzywami. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Z masy formuj kulki i nakładaj je do białek.
Krok 5
1 min
Przed podaniem jajka posyp szczypiorkiem.
Jajka w tradycji i sztuce kulinarnej towarzyszą człowiekowi bodaj od początków jego istnienia. Ten prosty, z pozoru zwyczajny składnik spożywczy daje bardzo dużo możliwości i pozwala stworzyć prawdziwe cuda – ładne i smaczne zarazem. Może zatem czas sięgnąć po jajka i zrobić coś więcej niż tylko jajecznicę? Gorąco do tego zachęcamy! Jedną z ciekawszych propozycji są wiosenne jajka faszerowane. Doskonale sprawdzą się jako elegancka przystawka na świąteczny stół, ale nie tylko, bo z pewnością zrobią prawdziwą furorę przy każdej innej okazji. Już teraz zaserwuj je swoim gościom i domownikom! Co takiego sprawia, że wielkanocne jajka z farszem są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszny farsz, który przygotujesz w zaledwie kilka minut. Wystarczy, że wymieszasz ze sobą żółtka, drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek i świeżego ogórka. Połącz wszystkie składniki w spójną i estetyczną całość. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że faszerowane jajka nabiorą delikatnego smaku. Nasza rada: po przekrojeniu jajek na pół wyjmij z nich żółtka bardzo delikatnie, by nie uszkodzić białek. Gotowy farsz nakładaj ostrożnie, np. przy pomocy małej łyżeczki. Gotowe, ułożone na talerzu jajka możesz udekorować świeżymi kiełkami. Jeśli lubisz eksperymentować i odkrywać nowe smaki, śmiało sięgnij po inne składniki, by stworzysz swoje własne, niepowtarzalne jajka faszerowane. Smacznego!
Komentarze 0