Jajka w sosie chrzanowym
10min
Łatwy
250 ml
3 łyżek
Jogurt naturalny
3 łyżek
Chrzan tarty
8
Jajko gotowane na twardo
1 łyżeczka
Pieprz czerwony
1 trochę
Sól
1 trochę
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
14.31 g
Węglowodany
5.1 g
Tłuszcze
58.99 g
Wartość energetyczna
611.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
3 min
Majonez połącz jogurtem i chrzanem, dopraw solą.
Krok 2
5 min
Jajka obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem.
Krok 3
2 min
Udekoruj natką pietruszki i posyp ziarenkami pieprzu.
Jajka podajemy tradycyjnie jako dodatek do kanapek, sałatek, bądź jako indywidualną przekąskę. Dziś serwujemy przepis na jajka w sosie chrzanowym, które idealnie sprawdzą w okresie świąt Wielkanocnych. Delikatny smak jajka gotowanego na twardo idealnie bilansuje się z intensywnym sosem chrzanowym. Do naszej przekąski warto dodać odrobinę natki pietruszki. Nada ona potrawie wiosennych kolorów i pobudzi nasz apetyt na jaja.
Komentarze 0