Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka podajemy tradycyjnie jako dodatek do kanapek, sałatek, bądź jako indywidualną przekąskę. Dziś serwujemy przepis na jajka w sosie chrzanowym, które idealnie sprawdzą w okresie świąt Wielkanocnych. Delikatny smak jajka gotowanego na twardo idealnie bilansuje się z intensywnym sosem chrzanowym. Do naszej przekąski warto dodać odrobinę natki pietruszki. Nada ona potrawie wiosennych kolorów i pobudzi nasz apetyt na jaja.
Przygotowanie
10 min
Krok 1
3 min
Majonez połącz jogurtem i chrzanem, dopraw solą.
Krok 2
5 min
Jajka obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem.
Krok 3
2 min
Udekoruj natką pietruszki i posyp ziarenkami pieprzu.
Krok 1
z
3
Majonez połącz jogurtem i chrzanem, dopraw solą.
Krok 2
z
3
Jajka obierz, przekrój na połówki, ułóż na półmisku. Polej przygotowanym sosem.
Krok 3
z
3
Udekoruj natką pietruszki i posyp ziarenkami pieprzu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0