Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą
Dodaj do CookBook

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

(0)
1 godz 30 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Barszcz biały WINIARY
250  g
Mąka pszenna
125  g
Masło
0.25  łyżeczka
Sól
1 
Jajko
300  g
Biała parzona kiełbasa
3 
Jajko
200  ml
Śmietana 12%
6 
Jajka przepiórcze
trochę
Świeży majeranek lub oregano
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.5 g
Wartość energetyczna
447.5 kcal
Tłuszcze
30.8 g
Białko
15.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tarta zapiekana z białą kiełbasą, białym barszczem i jajkami przepiórczymi, udekorowana listkami majeranku i oregano, to danie w kulinarnych klimatach świąt wielkanocnych! Tartę z białym barszczem przygotuj z białą parzoną kiełbasą. Kiedy farsz będzie już podpieczony, czas na…smakowitą dekorację! Zrób w kiełbasianej tarcie kilka zagłębień i wbij do nich przepiórcze jajeczka. Kto pierwszy ukroi sobie kawałki tarty z jajkiem przepiórczym?

Przygotowanie

90 min
  • Krok 1

    30 min
    Mąkę, zimne masło i sól posiekaj. Dodaj jajko oraz 3 łyżki lodowatej wody, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wstaw na 30 min do lodówki.
  • Krok 2

    5 min
    Następnie ciasto rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy na tatrę (o średnicy 26-28 cm), nakłuj widelcem lub przykryj papierem i obciąż grochem lub fasolą.
  • Krok 3

    15 min
    Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Krok 4

    7 min
    Kiełbasę białą obierz z osłonki i pokrój w plasterki lub kostkę, rozłóż na podpieczonym cieście.
  • Krok 5

    7 min
    Barszcz biały połącz z 200 ml zimnej wody, śmietaną i jajkami. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, wylej na ciasto.
  • Krok 6

    25 min
    Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij z piekarnika. W podpieczonej masie zrób 6 wgłębień i wbij ostrożnie jajeczka przepiórcze. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 4 minuty.
  • Krok 7

    1 min
    Przed podaniem udekoruj listkami majeranku lub oregano.
Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 1 z 7

Mąkę, zimne masło i sól posiekaj. Dodaj jajko oraz 3 łyżki lodowatej wody, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wstaw na 30 min do lodówki.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 2 z 7

Następnie ciasto rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy na tatrę (o średnicy 26-28 cm), nakłuj widelcem lub przykryj papierem i obciąż grochem lub fasolą.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 3 z 7

Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 4 z 7

Kiełbasę białą obierz z osłonki i pokrój w plasterki lub kostkę, rozłóż na podpieczonym cieście.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 5 z 7

Barszcz biały połącz z 200 ml zimnej wody, śmietaną i jajkami. Dokładnie wymieszaj trzepaczką, wylej na ciasto.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 6 z 7

Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij z piekarnika. W podpieczonej masie zrób 6 wgłębień i wbij ostrożnie jajeczka przepiórcze. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze przez 4 minuty.

Tarta z białym barszczem, jajkami przepiórczymi i białą kiełbasą

Krok 7 z 7

Przed podaniem udekoruj listkami majeranku lub oregano.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    Tarta na kruchym spodzie makowym z jagodami

    13 godz 15 min Łatwy
  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta bananowa

    Tarta bananowa

    1 godz 31 min Łatwy
  • Cytrynowe Tartaletki

    Cytrynowe Tartaletki

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu