Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki
Dodaj do CookBook

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

(1)
2 godz 17 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti Carbonara
250  g
Mąka pszenna
150  g
Masło
1  łyżeczka
Sól
1 
Jajko
200  ml
Śmietana 12%
300  g
Pierś Z Kurczaka
200  g
Mozzarella
1  pęczek
Natka pietruszki
1 
Cebula
1  ząbek
Czosnek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Oliwa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
36.1 g
Wartość energetyczna
566.3 kcal
Tłuszcze
35.8 g
Białko
27.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Włoski akcent podczas świątecznej biesiady z pewnością spotka się z dużym entuzjazmem. Delikatna mozzarella, soczysta pierś kurczaka i świeże, aromatyczne zioła, to niemal wszystko czego trzeba, aby świątecznemu obiadowi dodać odrobiny słońca prosto z samego serca Włoch. Przekonaj się o tym!

Przygotowanie

137 min
  • Krok 1

    10 min
    Mąkę przesiej wraz z solą przez sito na stolnicę, dodaj pokrojone w kostkę schłodzone masło i wyciągnięte z lodówki jajko.
  • Krok 2

    40 min
    Zagniataj palcami, jeżeli ciasto nie będzie się kleiło dodaj łyżkę wody. Zagniataj ciasto do momentu, aż będzie gładkie, ale nie za długo, bo będzie twarde. Zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i wyłóż nim formę do pieczenia, łącznie z bokami. Nakłuj ciasto równomiernie widelcem i wstaw ponownie do lodówki do momentu aż nagrzejesz piekarnik do 180 stopni.
  • Krok 4

    20 min
    Podpiecz spód ciasta pod obciążeniem około 20 minut, aż się lekko zarumieni. Następnie je ostudź, dobrze wystudzone ciasto nie chłonie wilgoci z farszu.
  • Krok 5

    15 min
    Kurczaka pokrojonego w paski podsmaż na oliwie z cebulą i czosnkiem pokrojonymi w kostkę.
  • Krok 6

    10 min
    Dopraw delikatnie solą i pieprzem, następnie dodaj POMYSŁ NA spaghetti Carbonara WINIARY rozmieszany ze śmietanką.
  • Krok 7

    10 min
    Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczonym spodzie. Na wierzch zetrzyj ser mozzarella.
  • Krok 8

    20 min
    Zapiekaj w piekarniku przez 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • Krok 9

    2 min
    Podawaj z dużą ilością natki pietruszki lub świeżym oregano.
Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 1 z 9

Mąkę przesiej wraz z solą przez sito na stolnicę, dodaj pokrojone w kostkę schłodzone masło i wyciągnięte z lodówki jajko.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 2 z 9

Zagniataj palcami, jeżeli ciasto nie będzie się kleiło dodaj łyżkę wody. Zagniataj ciasto do momentu, aż będzie gładkie, ale nie za długo, bo będzie twarde. Zawiń w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 30 minut.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 3 z 9

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i wyłóż nim formę do pieczenia, łącznie z bokami. Nakłuj ciasto równomiernie widelcem i wstaw ponownie do lodówki do momentu aż nagrzejesz piekarnik do 180 stopni.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 4 z 9

Podpiecz spód ciasta pod obciążeniem około 20 minut, aż się lekko zarumieni. Następnie je ostudź, dobrze wystudzone ciasto nie chłonie wilgoci z farszu.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 5 z 9

Kurczaka pokrojonego w paski podsmaż na oliwie z cebulą i czosnkiem pokrojonymi w kostkę.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 6 z 9

Dopraw delikatnie solą i pieprzem, następnie dodaj POMYSŁ NA spaghetti Carbonara WINIARY rozmieszany ze śmietanką.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 7 z 9

Tak przygotowany farsz wyłóż na podpieczonym spodzie. Na wierzch zetrzyj ser mozzarella.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 8 z 9

Zapiekaj w piekarniku przez 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Tarta Carbonara z kurczakiem, serem mozzarella i natką pietruszki

Krok 9 z 9

Podawaj z dużą ilością natki pietruszki lub świeżym oregano.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Beata

POLECAM!!! Robiłam jest pyszne , zarówno na ciepło jak i na zimno :)
Anonim (niezweryfikowany) 11/26/2021-04:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 10/28/2022-03:44 CEST
Beata, bardzo się cieszymy, że Ci smakowało! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki czekoladowe

    Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta z porem, ricottą i gruyère’em

    Tarta z porem, ricottą i gruyère’em

    1 godz 6 min Średni
  • Tarta pistacjowa z owocami

    Tarta pistacjowa z owocami

    55 min Średni
  • Malinowe tartaletki

    Malinowe tartaletki

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu