Marchewka tarta z jabłkiem
10min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.26 g
Węglowodany
5.42 g
Tłuszcze
0.09 g
Wartość energetyczna
21.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
10 min
Krok 1
2 min
Marchewkę obieramy.
Krok 2
2 min
Marchewkę ścieramy na dużych oczkach.
Krok 3
3 min
Jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
Krok 4
1 min
Do miseczki przekładamy marchewkę.
Krok 5
1 min
Dodajemy starte jabłko.
Krok 6
1 min
Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy.
Klasyczna surówka, która może stać się uzupełnieniem wielu pysznych dań głównych. Marchewka tarta z jabłkiem dobrze pasuje do mięs, których smak jeszcze bardziej podkreśli. Jej słodko-gorzki posmak bardzo ciekawe komponuje się z resztą dania, co sprawia, że na naszym talerzu pojawia się zestaw idealny!
Komentarze 0