Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
Krok 2
5 min
Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy (cukier, sól, 2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry, pieprz, paprykę) i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
3 min
Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty, i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy.
Krok 4
180 min
W przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
Krok 1
z
4
Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
Krok 2
z
4
Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy (cukier, sól, 2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry, pieprz, paprykę) i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
z
4
Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty, i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy.
Krok 4
z
4
W przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0