Marchewka po koreańsku
198min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.94 g
Węglowodany
10.81 g
Tłuszcze
9.23 g
Wartość energetyczna
124.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
198 min
Krok 1
10 min
Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
Krok 2
5 min
Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy (cukier, sól, 2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry, pieprz, paprykę) i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
3 min
Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty, i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy.
Krok 4
180 min
W przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
Komentarze 0