Jajka farmerskie z sosem bolońskim WINIARY
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
22.93 g
Węglowodany
64.67 g
Tłuszcze
22.47 g
Wartość energetyczna
547.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Cebulę pokrój i podsmaż na oliwie. Dodaj Sos Boloński WINIARY, posiekaną kolendrę i odsączoną z zalewy czerwoną fasolę. Duś około 5–8 minut.
Krok 2
5 min
Tortille podgrzej w piekarniku, ser zetrzyj, a awokado pozbaw pestki i pokrój w plasterki.
Krok 3
8 min
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.
Krok 4
3 min
Na każdej tortilli rozłóż porcję sosu z fasolą, na nim ułóż po jednym jajku, posyp tartym serem i dodaj cząstki awokado.
Jajka farmerskie z sosem bolońskim WINIARY to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia! Takie śniadanie idealnie sprawdzi się podczas wolnych i leniwych poranków, kiedy możesz poświęcić nieco więcej czasu na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia. Jajka w towarzystwie Sosu bolońskiego WINIARY i reszty składników potrzebnych do przygotowania tego posiłku z pewnością przyczynią się do wspaniale rozpoczętego dnia. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0