Jajka w sosie tatarskim
23min
Łatwy
250
ml
125
ml
Kwaśna śmietana
4
Grzybki Marynowane
1
Ogórki konserwowe
3
Cebulka marynowana
8
Jajko gotowane na twardo
25
g
Roszponka
1
łyżeczka
Musztarda sarepska
1
łyżeczka
Chrzan tarty
1
łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Cukier puder
trochę
Sok z cytryny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.59 g
Węglowodany
8.79 g
Tłuszcze
62.42 g
Wartość energetyczna
657.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
5 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem tworząc sos.
Krok 2
5 min
Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Ugotowane na twardo i przestudzone jajka obierz i przekrój na połówki.
Krok 4
5 min
Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Krok 5
3 min
Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek. Polej je sosem tatarskim po wierzchu i udekoruj szczypiorkiem.
Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka prosta!
Komentarze 0