Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka w sosie tatarskim

0
23 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

125 ml
Kwaśna śmietana
4 
Grzybki Marynowane
1 
Ogórki konserwowe
3 
Cebulka marynowana
8 
Jajko gotowane na twardo
25 g
Roszponka
1 łyżeczka
Musztarda sarepska
1 łyżeczka
Chrzan tarty
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier puder
1 trochę
Sok z cytryny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
64.91 g
Wartość energetyczna
657.79 kcal
Węglowodany
6.29 g
Białko
14.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
5 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem tworząc sos.
Krok 2
5 min
Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Ugotowane na twardo i przestudzone jajka obierz i przekrój na połówki.
Krok 4
5 min
Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Krok 5
3 min
Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek. Polej je sosem tatarskim po wierzchu i udekoruj szczypiorkiem.
Jajka w sosie tatarskim

Krok 1 z 5

Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem tworząc sos.

Jajka w sosie tatarskim

Krok 2 z 5

Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.

Jajka w sosie tatarskim

Krok 3 z 5

Ugotowane na twardo i przestudzone jajka obierz i przekrój na połówki.

Jajka w sosie tatarskim

Krok 4 z 5

Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.

Jajka w sosie tatarskim

Krok 5 z 5

Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek. Polej je sosem tatarskim po wierzchu i udekoruj szczypiorkiem.

Domowy sos tatarski świetnie smakuje w zestawieniu z wieloma dodatkami, zarówno na zimno, jak i ciepło. Idealnym połączeniem są jajka w sosie tatarskim. Możemy je podawać jako przystawkę, jak i jako dodatek do dań głównych oraz kanapek. Sos tatarski z marynowanych warzyw, musztardy, chrzanu i ziół przygotowujemy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Takie połączenie sprawia, że jajka w domowym sosie tatarskim to przepyszna propozycja kulinarna - i jaka prosta!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika