Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć oczywiście jajek i to w różnej postaci. Jajka faszerowane stanowią fajne, smaczne i łatwe do przygotowania przekąski. Wystarczy dosłownie kilka prostych składników i można sporządzić pyszne pasty którymi nadziejemy jajka. Dla smakoszy pikantniejszych smaków proponuję farsz z dodatkiem sosu chrzanowego Winiary, bryndzy, odrobiny ostrej papryczki i świeżej rzeżuchy.
Przygotowanie
19 min
Krok 1
8 min
Jajka ugotować na twardo.
Krok 2
5 min
Jajka przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Krok 3
3 min
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać sos chrzanowy, bryndzę, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solę i ewentualnie pieprzem.
Krok 4
3 min
Napełnić pastą białka. Można nakładać małą łyżeczką lub nałożyć farszu do szprycy, założyć końcówkę z gwiazdką i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.
Krok 1
z
4
Jajka ugotować na twardo.
Krok 2
z
4
Jajka przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
Krok 3
z
4
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać sos chrzanowy, bryndzę, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solę i ewentualnie pieprzem.
Krok 4
z
4
Napełnić pastą białka. Można nakładać małą łyżeczką lub nałożyć farszu do szprycy, założyć końcówkę z gwiazdką i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0