Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka z pikantnym farszem

Jajka z pikantnym farszem

(0)
19min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest lucynako

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
2  łyżek
Sos chrzanowy WINIARY
20  g
Bryndza
1  łyżka
Chili
1  łyżeczka
Rzeżucha, ogród, surowe
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.24 g
Węglowodany
3.99 g
Tłuszcze
19.48 g
Wartość energetyczna
224.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć oczywiście jajek i to w różnej postaci.
Jajka faszerowane stanowią fajne, smaczne i łatwe do przygotowania przekąski.
Wystarczy dosłownie kilka prostych składników i można sporządzić pyszne pasty którymi nadziejemy jajka.
Dla smakoszy pikantniejszych smaków proponuję farsz z dodatkiem sosu chrzanowego Winiary, bryndzy, odrobiny ostrej papryczki i świeżej rzeżuchy.

Przygotowanie

19 min
  • Krok 1

    8 min
    Jajka ugotować na twardo.
  • Krok 2

    5 min
    Jajka przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.
  • Krok 3

    3 min
    Żółtka rozgnieść widelcem, dodać sos chrzanowy, bryndzę, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solę i ewentualnie pieprzem.
  • Krok 4

    3 min
    Napełnić pastą białka. Można nakładać małą łyżeczką lub nałożyć farszu do szprycy, założyć końcówkę z gwiazdką i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.
Jajka z pikantnym farszem

Krok 1 z 4

Jajka ugotować na twardo.

Jajka z pikantnym farszem

Krok 2 z 4

Jajka przelać zimną wodą i obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na pół i wyjąć żółtka.

Jajka z pikantnym farszem

Krok 3 z 4

Żółtka rozgnieść widelcem, dodać sos chrzanowy, bryndzę, szczyptę ostrej papryki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solę i ewentualnie pieprzem.

Jajka z pikantnym farszem

Krok 4 z 4

Napełnić pastą białka. Można nakładać małą łyżeczką lub nałożyć farszu do szprycy, założyć końcówkę z gwiazdką i wyciskać rozetki. Udekorować posiekaną rzeżuchą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

    Sałatka z jajek i ogórka kiszonego

    25 min Łatwy
  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    Tradycyjne jajka wielkanocne

    22 min Łatwy
  • Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

    Deviled eggs, czyli jajka faszerowane z majonezem i chili

    14 min Łatwy
  • Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

    Kurczaki w sosie majonezowo - jogurtowym

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu