Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indyk z porem

0
25min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50  dag
Pierś z indyka
1 
Por (biała część)
3  ząbków
trochę
Olej
0.5  łyżeczka
Kolendra
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Kurkuma
20  g
Musztarda kremska
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.84 g
Węglowodany
6.87 g
Tłuszcze
3.57 g
Wartość energetyczna
151.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 2
10 min
Por oczyścić, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić w plasterki. Por zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek, chwilę razem smażyć.
Krok 3
4 min
Dodać mięso, oprószyć je solą, lekko zrumienić.
Krok 4
6 min
Dodać przyprawy i musztardę, wymieszać i chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.
Indyk z porem

Krok 1 z 4

Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę.

Indyk z porem

Krok 2 z 4

Por oczyścić, przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie pokroić w plasterki. Por zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek, chwilę razem smażyć.

Indyk z porem

Krok 3 z 4

Dodać mięso, oprószyć je solą, lekko zrumienić.

Indyk z porem

Krok 4 z 4

Dodać przyprawy i musztardę, wymieszać i chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.

Sprawdź pomysł na szybki obiad! Pokrój pora, a następnie zeszklij na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso z indyka i wszystko razem zrumień. Całość dopraw aromatycznymi przyprawami i dodaj musztardę. Wykonaj pyszny przepis na indyka z porem w zaledwie kilka chwil. Smacznego! :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

55 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
55 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
24.8g / 62%
Węglowodany
6.9g / 18%
Tłuszcze
3.6g / 20%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika