Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Faszerowany sznycel z indyka Speciale
Dodaj do CookBook

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

(0)
1 godz 2 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Spaghetti po Bolońsku
4 
Sznycle z indyka
4  plastrów
Ser gouda
4  plastrów
Szynka gotowana
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
100  ml
Kwaśna śmietana
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.8 g
Wartość energetyczna
7670.9 kcal
Tłuszcze
140 g
Białko
1518.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wyśmienity faszerowany sznycel z indyka „Speciale” to prawdziwy obiadowy rarytas. Sznycle nadziewamy plastrami sera Gouda oraz gotowanej szynki i dusimy z podsmażonymi warzywami w pysznym sosie WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku z dodatkiem śmietanki. Danie podajemy z makaronem lub ziemniakami gotowanymi na parze, udekorowane gałązkami świeżych ziół.

Przygotowanie

62 min
  • Krok 1

    10 min
    Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.
  • Krok 2

    10 min
    Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.
  • Krok 3

    10 min
    Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.
  • Krok 4

    15 min
    Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.
  • Krok 5

    15 min
    Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.
  • Krok 6

    2 min
    Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.
Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 1 z 6

Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 2 z 6

Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 3 z 6

Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 4 z 6

Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 5 z 6

Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 6 z 6

Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zapiekany kalafior faszerowany mięsem

    Zapiekany kalafior faszerowany mięsem

    1 godz 20 min Łatwy
  • Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

    Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

    2 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu