Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

0
62 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Indyk cały
4 plastrów
Ser gouda
4 plastrów
Szynka gotowana
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
100 ml
Kwaśna śmietana

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.79 g
Wartość energetyczna
7670.95 kcal
Tłuszcze
140.02 g
Białko
1518.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
10 min
Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.
Krok 2
10 min
Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.
Krok 3
10 min
Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.
Krok 4
15 min
Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.
Krok 5
15 min
Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.
Krok 6
2 min
Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.
Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 1 z 6

Sznycle z indyka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie ułóż na płasko.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 2 z 6

Przetnij plastry ser Gouda na pół. Każdą połówkę owiń plastrem szynki i połóż na sznyclu. Pobij to razem ze sznyclem i zamknij za pomocą patyczków do szaszłyków.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 3 z 6

Obierz marchewkę i pokrój w drobną kostkę. Pora oczyść, umyj i pokrój w drobne krążki.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 4 z 6

Na patelni podgrzej olej. Sznycle z indyka obsmaż na nim z obu stron i wyjmij. W pozostałym tłuszczu przez około 5 minut podsmażaj warzywa.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 5 z 6

Wlej 200 ml wody i śmietanę, wsyp POMYSŁ NA…. i doprowadź do wrzenia. Ponownie dodaj sznycle z indyka i duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. W trakcie gotowanie od czasu do czasu przekładaj sznycle i mieszaj sos.

Faszerowany sznycel z indyka Speciale

Krok 6 z 6

Podawaj z makaronem lub gotowanymi na parze ziemniakami.

Wyśmienity faszerowany sznycel z indyka „Speciale” to prawdziwy obiadowy rarytas. Sznycle nadziewamy plastrami sera Gouda oraz gotowanej szynki i dusimy z podsmażonymi warzywami w pysznym sosie WINIARY POMYSŁ NA... spaghettti po bolońsku z dodatkiem śmietanki. Danie podajemy z makaronem lub ziemniakami gotowanymi na parze, udekorowane gałązkami świeżych ziół.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika