Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

0
122 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
1 
Kurczak
1 pęczek
Natka pietruszki
1 szklanka
Ryż
500 g
Pieczarki
2 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.34 g
Białko
36.34 g
Węglowodany
21.57 g
Wartość energetyczna
474.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

122 min
Krok 1
7 min
Kurczaka opłukać i natrzeć od środka i z zewnątrz ziarenkami i solą do smaku.
Krok 2
15 min
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebule również, razem podsmażyć. Ryż, pieczarki z cebulą i posiekaną natkę wymieszać, doprawić do smaku.
Krok 4
10 min
Farszem wypełnić kurczaka i zaszyć.
Krok 5
80 min
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę i 20 minut.
Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

Krok 1 z 5

Kurczaka opłukać i natrzeć od środka i z zewnątrz ziarenkami i solą do smaku.

Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

Krok 2 z 5

Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.

Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

Krok 3 z 5

Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebule również, razem podsmażyć. Ryż, pieczarki z cebulą i posiekaną natkę wymieszać, doprawić do smaku.

Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

Krok 4 z 5

Farszem wypełnić kurczaka i zaszyć.

Kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami

Krok 5 z 5

Piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę i 20 minut.

Kurczak pieczony w całości z farszem z ryżu pieczarek i natki pietruszki to wspaniały pomysł na niedzielny obiad. Chrupiąca skórka kurczaka z dodatkiem ryżu i pieczarek to niesamowicie smaczne połączenie, które daje całość obiadu! Nie musisz robić nic więcej, a wykonanie dania, zajmie Ci zaledwie kilka chwil. Podczas pieczenia soczystego kurczaka, jego aromat sprawi, że każdy poprosi o dokładkę, a przepis zagości w Twoim domu na stałe. Przekonaj się!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika