Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony.
W osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z miodem, sokiem z cytryny, papryką słodką, papryką ostrą, curry i czosnkiem. Powstałą marynatą dokładnie natrzyj kurczaka (jeśli masz możliwość odstaw na 2 h do lodówki).
Rozgrzej piekarnik do 180°C i piecz kurczaka ok. 25 min. Po upieczeniu odstaw do przestudzenia.
Paprykę pokrój w paski. Sałatę porwij. Ogórka zielonego pokrój w cienie słupki. Placki tortilli posmaruj sosem tatarskim Winiary.
Kurczaka pokrój w paski i ułóż na tortilli. Dodaj paski papryki oraz ogórka.
Dodaj sałatę oraz kiełki i całość posyp tartym serem. Placki zwijaj w zwarte roladki i odstaw do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie pokrój i podawaj z sosem tatarskim.